Actualitate

Camerele de supraveghere sunt obligatorii ?

Utilizarea de camere de supraveghere şi sisteme video este reglementată prin legea 333/2003 privind paza bunurilor şi protecția persoanelor. Potrivit acesteia toate societățile comerciale, instituțiile publice de administraţie, regiile autonome, institutele de cercetare, spitalele, instituțiile educaționale, toate organizațiile care dețin bunuri sau valori au obligația să asigure paza şi protecţia acestora.

Protecţia valorilor se poate realiza prin mai multe forme, în funcție de importanța lor. Paza se poate  asigura cu ajutorul jandarmeriei, a poliției locale, firme de pază particulare sau mijloace proprii. De asemenea potrivit legii obiectivele trebuie corect organizate cu grilaje şi sisteme de bare rezistente sau alte elemente care au rol de a asigura integritatea bunurilor dar şi prin integrarea de sisteme de iluminat corespunzătoare, sisteme de alarmă funcționale, camere de supraveghere sau alte tipuri de dispozitive ce sporesc gradul de protecţie al acestora.

Potrivit acestui text de lege, nu doar administratorii de clădiri, spații comerciale, zone de depozitare, turistice, hoteliere, s.a. au obligația de a lua măsuri în vederea păstrării integrității bunurilor, dar şi persoanele fizice. Paza bunurilor indiferent de valoarea acestora este obligatorie şi este reglementată prin lege, nerespectarea acesteia aduce după sine contravenţii civile, materiale, contravenţionale sau chiar penală.

Organizarea unui sistem de pază în regie proprie este prima opțiune a celor mai mulți dintre antreprenori, dar şi a persoanelor fizice. Paza asigurată de personal uman este în majoritatea cazurilor dublată prin implementarea de camere supraveghere cu circuit intern şi sisteme video ce pot înregistra şi păstra imaginile pentru o anumită perioadă.

Care sunt cele mai eficiente camere de supraveghere?

În contextul în care păstrarea integrității  bunurilor nu este doar o măsură de protecţie, ci şi obligativitate, integrarea de camere de supraveghere adecvate reprezintă o prioritate. Este important de menționat că toate camerele de supraveghere, kiturile de monitorizare şi sistemele de supraveghere cu senzori integrate trebuie să fie omologate, montate de firme specializate, avizate în acest sens.

În magazinele de specialitate, precum DABSTORE există o varietate mare de opțiuni de supraveghere, sisteme şi kit-uri care fac faţa celor mai mari provocări. Echipamentele disponibile sunt soluții eficiente de creștere a protecției bunurilor. Fie că sunt selectate camere de supraveghere de exterior, camere de supraveghere de interior, kit-uri de monitorizare şi înregistrare, toate dispozitivele de disting prin calitate superioară şi eficiență ridicată. Camerele de supraveghere disponibile sunt produse de branduri consacrate şi sunt prevăzute cu senzori ce asigură imagini clare în condiții de iluminare scăzută sau condiții meteo nefavorabile.

Sistemele profesionale de captare a imaginilor, opțiunile variate de conectare şi păstrare a datelor, rezistența ridicată şi fiabilitatea componentelor sunt doar câteva dintre motivele pentru care echipamentele de supraveghere şi alarmă împotriva efracţiei sunt soluții eficiente atât de apreciate. În magazinul online DABSTORE.ro există soluţii numeroase potrivite pentru paza şi protecţia bunurilor. Aici găsești cea mai mare varietate de echipamente de supraveghere profesionale – camere de supraveghere wireless, kituri de exterior, camere cu senzori de mişcare şi multe alte produse de înaltă calitate cu funcții deosebite.

Este important de amintit că montarea şi monitorizarea acestora sunt sarcini specializate ce trebuie realizate de persoane autorizate competente sau firme specializate în acest sens. De asemenea, trebuie să existe o bună comunicare între inspectorii tehnici ce se ocupă de verificarea camerelor de supraveghere şi a sistemelor antiefracţie şi autoritățile locale. Orice modificări legate de funcţionarea echipamentelor de pază şi protecţie trebuie adusă la cunoştinţa acestora.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura