Călugăriţa pasionată de păcănele a furat peste 800.000 de dolari

Călugăriţa în vârstă de 79 de ani, care între timp s-a pensionat, a recunoscut că a furat 835.000 de dolari din donaţiile şi taxele încasate la şcoala Catolică din California. Călugăriţa din Los Angeles, care a jurat că va duce un trai modest, a re­cunoscut însă furtul a peste 800.000 de dolari, pentru a-şi alimenta de­pen­denţa de jocuri de noroc. Mary Margaret Kreuper (foto) a fost acuzată de fraudă infor­matică şi spălare de bani.

Cum o apără avocaţii
Kreuper, care a condus şcoala timp de 28 de ani, „a controlat conturile, eco­no­miile şi banii destinaţi întreţinerii măi­cu­ţelor an­ga­jate la şcoală”, a precizat pro­cu­rorul SUA.
Bătrâna a recunoscut că a folosit banii pentru a juca la păcănele şi riscă acum 40 de ani de închisoare.
Avocaţii lui Kreuper, Mark A. Bryne şi Daniel V. Nixon, au declarat că hoaţa „s-a căit foarte mult” pentru ce a făcut.
„Din momentul în care a fost con­frun­tată în această situaţie, ea a recunoscut şi a cooperat cu autorităţile şi Arhie­pis­co­pia”, au anunţat aceştia într-o declaraţie de presă. Ei au adăugat că „a suferit de o boală psihică, care i-a întunecat gândirea şi a făcut-o să acţioneze într-un mod care nu o caracterizează”.
Sora Mary Margaret a devenit măicuţă la 18 ani şi şi-a dedicat 59 de ani din viaţă în slujba Domnului, pentru „a-i ajuta pe alţii şi a-i educa pe copii din şcolile Arhiepiscopiei”, au mai spus avocaţii.

A ordonat distrugerea documentelor fiscale
Ordinul ei religios, Sisters of St. Joseph of Carondelet, care a suportat costurile în­treţinerii sale, nu a dorit să comenteze ni­mic, până când nu se va finaliza procesul.
Femeia a mărturisit şi că a falsificat ra­portările financiare, lunar şi anual şi le-a zis angajaţilor şcolii să distrugă docu­men­tele financiare, în timpul unui audit.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei au anun­ţat că oamenii din comunitate sunt „şo­caţi şi întristaţi” de delapidarea celor 800.000 de dolari, chiar de către călugăriţa în care aveau atât de multă încredere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.