Calificate pentru Turneul campioanelor

Liderul mondial, australianca Ashleigh Barty (foto), belarusa Arina Sabalenka (2 WTA) şi cehoaica Barbora Krejcikova, cam­pioana de la Roland Garros, s-au cali­ficat la Turneul Campioanelor (WTA Finals), eveniment care va încheia sezo­nul în circuitul profesionist feminin de tenis.
Alte cinci locuri sunt disponibile pentru turneul care va avea loc la Guadalajara (Mexic) anul acesta şi care va reuni cele mai bune opt jucătoare la simplu şi cele mai bune opt perechi la dublu din 2021.
Turneul va debuta pe 8 noiembrie şi, iniţial, era programat să aibă loc la Shen­zhen (China), dar a fost mutat în Mexic din cauza pandemiei de Covid, care anul tre­cut a forţat anularea competiţiei.
„Este o mare onoare să fiu printre cele mai bune opt jucătoare din lume şi prima care s-a calificat la 2021 WTA Finals”, a adăugat australianca Ashleigh Barty dar rămâne de văzut dacă ea îşi va apăra titlul în Mexic după ce antrenorul ei, Craig Tyzzer, şi-a exprimat îndoiala în privinţa participării australiencei la acest turneu.
El a considerat drept „ridicole” con­diţiile d­e joc la mare altitudine şi datele competiţiei, care ar afecta pregătirea pentru primul turneu de Mare Şlem al anului 2022, Australian Open (februarie). Mai mult, Ashleigh Barty este „epuizată fizic şi mental”, după cum a relatat Tyzzer.
Sabalenka şi Krejcikova vor participa în premieră la competiţia de simplu a Tur­neului Campioanelor, după ce anterior au evolua la dublu. Krejcikova a aflat luni că s-a calificat şi pentru proba de dublu, alături de conaţionala Katerina Siniakova, un alt bilet fiind obţinut de perechea japoneză Shuko Aoyama/Ena Shibahara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.