„Calificarea – o şansă în carieră“, cel mai nou proiect lansat de AJOFM

15 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban04 ajofm03

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, în parteneriat cu S.C. Danyna Style S.R.L.,  au lansat proiectul „Calificarea – o şansă în carieră“, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
La eveniment au luat parte Adina Pall – manager de proiect, Daniel Mogoşanu – reprezentant al societăţii partenere, Rodica Mariana Peter – director executiv al AJOFM, subprefectul Gabriel Samoilescu, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din judeţ.
Cursuri gratuite pentru şomeri
Scopul principal al proiectului, care va avea o durată de implementare de 16 luni, îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în vederea  ocupării, respectiv a reducerii şomajului de lungă durată în Regiunea de Vest. Acesta prevede activităţi de informare şi consiliere legate de dezvoltarea abilităţilor sociale şi în egală măsură, de mediere a forţei de muncă, participări la târguri de locuri de muncă şi discuţii cu potenţialii angajatori.
De consiliere, în ceea ce priveşte proiectarea propriei traiectorii socio-profesionale, vor beneficia 320 de persoane (şomeri tineri, şomeri cu vârsta peste 45 de ani, şomeri de lungă durată), iar pentru dezvoltarea de competenţe de ordin profesional, conform cerinţelor actuale ale pieţei, din cei 320 de şomeri vor fi selectaţi 294. Se urmăreşte ca după susţinerea examenului de absolvire a cursurilor, să se faciliteze integrarea socio-profesională pentru 43 de beneficiari, prin organizarea de activităţi de mediere a forţei de muncă, în vederea angajării acestora. Cursurile sunt gratuite şi se poate opta pentru: Competenţe antreprenoriale, Comunicare în limba germană, Comunicare în limba engleză, Lucrător pensiune turistică, Cosmetician, Lucrător în cultura plantelor, Peisagist-floricultor, Lucrător în comerţ, Bucătar, Confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, respectiv Specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator.
“Programul propune derularea mai multor cursuri de formare profesională în zona Deva, Hunedoara şi Valea Jiului. Domeniile au fost stabilite în urma efectuării unui studiu de piaţă şi sunt adaptate la cerinţele semnalate de angajatori”, a arătat Rodica Peter, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul municipiului Petroşani a trecut la UNPR

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, şi-a depus  adeziunea şi este membru cu acte în regulă al Organizaţiei UNPR Hunedoara. Primarul...

Consevatorii hunedoreni și-au ales noi lideri. Mihai Mica este președintele filialei județene a PC

După ce fostul președinte al Filialei  Județene a PC, Petru Mărginean, primarul municipiului Deva, a trecut la liberali, marți, 14 octombrie,...

Pieton lovit de mașină în timp ce traversa autostrada

     Un bărbat de 43 de ani din localitatea Pianu, județul Alba, a fost accidentat în această seară, în...

Închide