ActualitateFlashPolitica si administratie

Căldura în școlile din Deva vine doar la anul

Adriana Năstase

Instalaţiile de încălzire centralizată a tuturor şcolilor din municipiul Deva ar putea deveni funcţionale abia în prima parte a lunii ianuarie, anul viitor, când vor fi montate toate centralele pe gaz metan şi vor fi realizate racordurile ne­ce­sare, au estimat ieri autorităţile în urma unei şedinţe convocată de conducerea pre­fecturii.

Trei din 10
Finalizarea execuţiei lucrărilor la cele şapte unităţi de învăţământ, care încă nu au căldură, depinde de activitatea firmelor care execută aceste proiecte, dar şi de recepţionarea la termen a centralelor termice de mare putere necesare pentru producerea agen­tu­lui termic. Repre­zen­tantul distribuitorului de gaz metan a menţionat că la începutul săptămânii vii­toare vor fi amplasate Staţii de Reglare Măsurare (SRM) care vor deservi trei unităţi de învăţământ unde este necesară funcţionarea acestora: Liceul cu pro­gram sportiv „Cetate”, Liceul Tehnologic Ener­ge­tic şi Liceul Teh­nologic „Grigore Moisil”. Apoi, pentru toate şco­lile se aşteaptă solicitarea de racordare, pe care trebuie să o trimită constructorul, la fina­li­zarea lucrărilor.
Pentru distribuitorul de gaz din Deva asigurarea instalaţiilor de racordare şi alimentare cu gaz pentru şcolile din municipiu reprezintă o prioritate, iar lu­cră­rile tehnice necesare vor fi executate fără întârzieri, s-a precizat în cadrul întâlnirii.
În prezent, doar trei dintre cele 10 unităţi de învă­ţă­mânt din Deva pot asigura căldură în sălile de clasă cu ajutorul centralelor termice proprii. În restul şco­li­lor sau liceelor lucrările sunt întârziate din diferite motive, iar elevii îşi desfăşoară activitatea online din cauza frigului din clase. În această situaţie se află circa 53 la sută dintre elevii care învaţă în Deva.
Şcolile şi instituţiile publice din Deva nu mai be­neficiază de încălzire din sistemul centralizat de ter­mo­ficare din luna martie, după ce termocentrala Min­tia a fost oprită din lipsa cărbunelui.

One thought on “Căldura în școlile din Deva vine doar la anul

  • Remarcăm că stimatul primar al Devei a declarat că a rezolvat problemă încălzirii in scoli. Poate are nevoie de un consult de specialitate fiindcă a început să uite cam des de el. Dar la liberali nu este o problemă când o iei razna.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura