Sport

Calcă acceleraţia pentru performanţă

Ciprian Marinuţ

Pilotul Mihai Cîmpeanu e hotărât să rişte la maximum pentru a câştiga, la grupa A, ambele etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, ce se vor desfăşura în week-end la Sinaia, pe unicul traseu urban din România. Brădeanul are nevoie de o dublă de 40 de puncte (20 puncte pentru un loc I), pentru a se apropia de liderul clasamentului general, Gunther Graf.

Ţinteşte titlul de campion

Aflat pe locul trei, cu 70 de puncte din patru curse, Mihai Cîmpeanu vrea neapărat să relanseze lupta pentru titlul de campion al grupei A. O dublă victorie la Trofeul „Sinaia Forever”, care se va desfăşura mâine şi duminică, poate reduce la minimum diferenţa care-l separă de liderul Gunther Graf (107 puncte, din şase curse). „Sunt hotărât să calc acceleraţia la maximum şi să câştig locul întâi. Maşina a mers bine la ultimele teste şi vreau să repet performanţa de la Cupa Reşiţa. Am şanse la titlul de campion şi vreau să le valorific”, a spus Cîmpeanu.

Viteză în coastă, pe… traseu urban

Cursele de la Sinaia vor fi unele speciale, întrucât aici e unicul traseu din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, care se desfăşoară în perimetru urban. Startul se va da chiar de lângă Casinoul oraşului Sinaia, iar sosirea este programată la Telegondola Sinaia. Traseul are o lungime de 3.015,2 metri, diferenţa de nivel de la start la sosire fiind de 163,3 metri. „E un traseu foarte tehnic, cu multe curbe strânse, pe asfalt, chiar în oraşul Sinaia, ceva similar cu cel de la Monte Carlo. Acest gen de traseu mă avantajează, pentru că va conta mai mult tehnica pilotajului, decât forţa maşinilor. O să abordez un stil de pilotaj nordic, cu multe derapări, şi sper să fiu lider la grupa A”, a spus Cîmpeanu.

Record de înscrieri

Trofeul „Sinaia Forever”, care era la un pas să fie anulat din cauza crizei financiare, a stabilit un nou record de înscrieri la cursele din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Un număr de 73 de piloţi se afla pe listele de start până ieri şi e posibil ca alţi concurenţi să se mai înscrie şi azi. Printre participanţi, se află nume grele din sportul auto românesc, precum Titi Aur şi Tempesta. Nu lipsesc nici politicienii care sunt reprezentanţi de fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, şi de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Mihai Cîmpeanu este sprijinit financiar la cursele din actuala ediţie de campionat, de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Forest Ban Alpin Birtin, Lori Alba Alpin Brad, Autosenna Deva, Top Design by Zuidam Brad, Herdan Exchange Deva, Dezmembrări auto Daniotest Orăştie, EcoservTrans Sibiu, Total Trust Investigation Bucureşti, Orhan Piese Auto Sîntuhalm, Axe Design Deva şi cotidianul Mesagerul Hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura