Eveniment

Călăul familiei sale îşi aşteaptă sentinţa

Livia Botici

Ion Dăneasă (foto), din localitatea Câmpu lui Neag, care la începutul acestui an şi-a ucis în bătaie unchiul de 74 de ani, iar apoi, la distanţă de cinci zile şi-a omorât cu bestialitate şi fratele vitreg, este la un pas de a afla ce pedeapsă va primi pentru faptele sale.

Ultimul termen de judecată
În cursul zilei de ieri, hunedoreanul a fost prezentat pentru ultima dată în faţa magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara. Aranjat, tuns şi bărbierit, Ion Dăneasă a păşit în sala de judecată cu capul sus şi cu un zâmbet ironic pe buze, de parcă nu ar fi acuzat de comiterea a două oribile crime. La acest termen de judecată, instanţa a audiat ultimii patru martori, urmând ca, în data de 29 septembrie, judecătorul să se pronunţe asupra sentinţei pe care i-o va aplica ucigaşului.

A încercat să ascundă prima crimă
Primul dintre martorii audiaţi la termenul de judecată de ieri, a fost un vecin de-al unchiului ucis de hunedorean. „În data de 3 ianuarie, după ce am venit de la serviciu, tatăl meu mi-a spus că dimineaţă, Ion Dăneasă a trecut pe la el şi i-a spus să-i dea nişte bani, pentru că l-a internat pe unchiul său la spitalul din Haţeg. După câteva zile, o vecină mi-a spus că nu mai observă de ceva timp, nici o mişcare în curtea celor doi şi credea că e posibil să se fi întâmplat ceva rău. Atunci, am luat legătura cu o colegă, care este şi asistentă la Haţeg şi aceasta mi-a spus că bătrânul nu este internat. Imediat, am sunat Poliţia şi am mers la cei doi acasă, unde, l-am descoperit pe bărbatul de 74 de ani, mort. Era pus în pat, îmbrăcat şi acoperit cu o pătură. Dăneasă nu era de găsit nicăieri. În timp ce poliţia îl căuta, noi l-am înmormântat pe bătrân şi, chiar în momentul în care eram la cimitir, am aflat că a comis şi a doua crimă şi că a fost prins de oamenii legii”, povesteşte Valeriu Simion, vecinul lui Ion Dăneasă. Celălalt bărbat ucis avea 51 de ani. Pentru faptele sale, criminalul riscă închisoarea pe viaţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura