Câinii otrăviţi din Uricani se transformă în luptă politică

Carmen Cosman

Mai mulţi câini maidanezi au fost găsiţi morţi pe străzile din oraşul Uricani. Oamenii au sesizat prezenţa lor şi au alertat imediat autorităţile.
Se poate să fie vorba de arsenic
Imagine de coşmar pe străzile din oraşul Uricani, unde mai mulţi maidanezi zăceau ieri dimineaţă fără suflare pe străzi şi în unele scări de bloc. Unii dintre ei erau în agonie şi îşi trăiau ultimele clipe. Localnicii s-au înfiorat când au văzut sumbrul tablou şi cred că animalele au fost ucise cu cârnaţi otrăviţi, dat fiind faptul că au găsit resturi de mâncare lângă leşurile câinilor. Medicii veterinari cred că în acest caz este vorba de arsenic. Oamenii au alertat imediat autorităţile şi au cerut declanşarea unei anchete, însă primarul a transformat totul într-o luptă politică. „Eu sunt plecat la Bucureşti, dar am auzit despre această problemă şi am cerut angajaţilor primăriei să facă sesizări la Poliţia Animalelor şi la Poliţia Uricani. Cred că s-a profitat că sunt plecat din localitate şi bănuiesc că a fost Sorin Sanda (n.r.-preşedintele PPDD Hunedoara) şi o parte a «prietenilor» mei din Lupeni, unde săptămâna trecută s-au găsit, de asemenea, câini otrăviţi. Ştiu că Sanda este în relaţii foarte bune cu Gabriel Lungu (n.r.-city managerul de la Primăria Lupeni), iar eu nu mă am bine cu cei de la Lupeni. Este o mizerie, s-a ajuns să se preteze la aşa ceva doar ca să mă compromită. Sunt acţiuni concertate, nu întâmplătoare şi oare nu este aceeaşi otravă ca şi la Lupeni? O să identificăm provenienţa otrăvii şi cine a împrăştiat-o”, a declarat Buhăescu.
Şi-au făcut cruce când au auzit declaraţiile
Pe de altă parte, cei atacaţi de primarul din Uricani spun că nu au nici o legătură cu această acţiune abominabilă. „Eu sunt un iubitor de animale şi lumea ştie acest lucru. Nu am cum să fac aşa ceva. Acest individ este bolnav. Eu am sterilizat, pe banii mei, câini şi pisici şi pot să arăt documente în acest sens. Nu vreau decât să scap oraşul de acest mincinos, hoţ, dar otrăvirea unor animale nu are nimic cu politica, numai în mintea lui bolnavă. În anii trecuţi, el a mai ucis câinii şi nu m-ar mira să fie o acţiune comandată chiar de primarul Buhăescu”, a declarat Sorin Sanda. De asemenea, city managerul de la Lupeni, Gabriel Lungu, a negat că ar avea vreo legătură cu acest incident şi a cerut să se facă o cercetare biologică, pentru a se stabili natura otrăvii folosite. „Dacă domnul primar declară acest lucru, înseamnă că are mari probleme emoţionale. Îl înţeleg că este mai în vârstă, că are o soţie tânără, în care s-au investit multe mii de euro şi nu mai poate face faţă. Mai mult de atât, nu pot să comentez, pentru că astfel l-aş băga în seamă şi l-aş face om”, a precizat city managerul de la Lupeni.

One thought on “Câinii otrăviţi din Uricani se transformă în luptă politică

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.