Câinii de la Adăpostul din Sântuhalm au condiţii de top

Mulţi s-au întrebat de ce a fost nevoie de modernizarea adăpostului de câini de la Sântuhalm? Nicolae Oprean, preşedinte-director executiv al Asociaţiei-Serviciul spe­cializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, spune că lucrurile au fost aduse aici la standard europene, altfel nu ar fi mai putut funcţiona acest adăpost.
Investiţia la Adăpostul de câini de la Sân­tu­halm a costat peste 400.000 de lei. S-a rezolvat şi situaţia juridică a terenului pe care era construit adăpostul. Acum totul arată diferit faţă de ceea ce exista înainte. Sunt două containere în care vor funcţiona o sală de operaţii, dar şi birourile, magaziile necesare. Capacitatea acestui loc este de 120 de animale. Câinii vor avea, aşadar, con­diţii excelente aici. De menţionat că bo­xele au încălzire în podea, care va funcţiona în perioadele reci. Un număr de 20 de boxe sunt destinate pentru câinii care sunt adoptaţi la distanţă. Mulţi maidanezi sunt adoptaţi şi pleacă în străinătate.
Mai este nevoie de două săptămâni pentru ca acest adăpost să poată fi po­pu­lat cu câini. Asociaţia-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din judeţ este singura care are contracte cu supermarketurile pentru achiziţionarea alimentelor apropiate de expirare, care nu mai pot fi comercializate pentru consumul uman. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cercetat pentru că şi-a lăsat Amstaff-ul liber şi a muşcat un copil

Incidentul a avut loc într-un parc din Cluj-Napoca, iar tânărul de 25 de ani, din Deva, a ieşit cu câinele

Au început reparaţiile de primăvară pe străzile din Deva

Primăria Municipiului Deva a demarat lu­crările de reparaţii a gropilor apărute în carosabil în urma sezonului rece. Străzile din municipiul

Credincioşii vor putea merge la biserică la Slujba de Înviere

Slujba de Înviere se va desfăşura normal, anunţă Patriarhia Română. Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea sanitară, iar

Închide