ActualitateFlash

Cai ucişi fără milă

04 calu

Dan Terteci

Mai mulţi proprietari de cai din Orăştie s-au trezit cu animalele omorâte sau bătute fără milă. Oamenii cred că unul dintre vecini s-a răzbunat astfel, pe caii care au ajuns pe terenul lui. Acum, cadavrele animalelor zac pe câmp la 30 de metri de casele localnicilor. Hoiturile au ajuns sursă de ospăţ pentru câinii din zonă.
Oamenii spun că obişnuiau să ducă animalele la păscut pe o păşune din zonă, nicidecum pe vreun teren particular. Cu atât mai mare le-a fost surpriza, când şi-au găsit caii omorâţi în bătaie. Doi dintre ei au agonizat pe malul unui pârâu şi au murit în cele din urmă acolo. Cei doi cai nu au fost singurele victime ale agresorului, rămas deocamdată necunoscut.
Familiile care locuiesc în zonă susţin că mirosul hoiturilor a devenit insuportabil. În plus, terenul este locul preferat de joacă pentru mai mulţi copii. Autorităţile locale şi cele sanitar-veterinare au fost sesizate de păgubiţi. „Caii au fost loviţi cu obiecte contondente, au fost bătuţi rău. Li se vor face analizele, pentru a se vedea dacă nu au fost bolnavi, după care vor fi duşi la Protan”, a declarat Mihail Rudeanu, directorul DSV Hunedoara.
Dacă păgubiţii vor depune plângere la poliţie, atunci vor demara cercetările în acest caz. Proprietarii cailor morţi spun că un animal costă 1.500-2.000 de lei. Prin urmare, cei vinovaţi ar trebui să le plătească pagubele sau să le dea alţi cai în schimb.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura