Bulzeştii de Sus: începe modernizarea dispensarului uman

3 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Dispensarul uman din centrul comunei Bulzeştii de Sus, aflat într-o avansată stare de degradare, urmează să intre în reabilitare, în baza unei finanţări europene câştigate de conducerea locală. Neexistând condiţii pentru a se realiza un act medical conform normativelor în vigoare, aici nu activează nici măcar un doctor de familie.

„S-a semnat contractul de finanţare, dar mai e nevoie de proiect tehnic şi autorizaţia de construire. Prima oară trebuie să schimbăm acoperişul, ca să putem trece la lucrările interioare pe timp de iarnă. Încălzirea o să fie asigurată de centrala pe lemne de la primărie, dar trebuie făcute racordurile. Valoarea investiţiei este de aproximativ 60.000 de euro, însă există şi cheltuieli neeligibile, pe care le vom suporta din bugetul propriu. Nu avem medic de familie care să fie la dispoziţia oamenilor şi să vină să consulte măcar de două ori pe săptămână. Bolnavii noştri merg pe la Baia de Criş sau dacă e vorba de vreo urgenţă, ajung la spitalul din Brad. Fie solicită salvarea, fie sunt duşi cu maşina de către familie sau apropiaţi. Ne târâm de azi pe mâine, dar nu ne lăsăm. Încetul cu încetul, poate că răsare soarele şi pe uliţele noastre”, a afirmat Mirel Suba (foto), primarul comunei Bulzeştii de Sus.
Pe de altă parte, potrivit acestuia, lucrările de modernizare a drumului comunal din satul Giurgeşti (2,8 km), în baza unei investiţii câştigate prin Ministerul Dezvoltării, sunt executate cam 80 la sută. Suma aferentă este de trei milioane de lei. Un al doilea proiect accesat prin acelaşi program ţine de modernizarea lui DC6, pe traseul: Bulzeştii de Jos – Grohot-Tomnatec. La fel, şi în acest caz, s-a atins procentajul de 80 la sută din execuţie. Banii europeni par să rămână, în continuare, colacul de salvare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vizita oficială în judeţ a ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România

Ieri, joi, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, s-a aflat într-o vizită oficială în judeţ, vizită prilejuită...

Un şofer neatent a lovit un adolescent aflat pe scuter

Un adolescent de 16 ani conducea un scuter, iar un şofer nu i-a acordat prioritate şi l-a proiectat într-o altă...

Tâlharul prins de trecători rămâne în arest

Magistraţii Judecătoriei Petroşani i-au prelungit măsura arestului preventiv cu 30 de zile lui Mircea Hurubean, tânăr de 24 de ani,...

Închide