Bulina albă

13 octombrie 2010 | 10 Comentarii | Publicat in: Imbulinatii zilei

Alexandru Gruian, jurnalist, preşedintele Asociaţiei Culturale DevART

Pentru că a iniţiat şi organizat, împreună cu ceilalţi membri ai asociaţiei DevART şi cu sprijinul Primăriei
Hunedoara, Festivalul de muzică clasică MuziCastel, care s-a dovedit o manifestare culturală de mare ţinută.

Comentarii (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ioan Ionasc-Johann spune:

  Mi se pare putin desueta alaturarea numelui domnului Gruian titulaturii rubricii,dar gestul il merita cu prisosinta.Ma gindesc totusi ca “bulina alba” acordata nu e pentru dumnealui decit o bulina de gaz intr-o sticla de sifon comparativ cu bulinele din prea-plinul incintarii si multumirii generate de eveniment participantilor.La mai mare si la mai multe,domnule Alexandru Gruian ! Cu consideratie,Johann.

 2. LEPI spune:

  Te-ai scos frate!

 3. LEPI spune:

  Sa nu uit sa imi bag si eu una bucata bulina fratee

 4. sever mateuca spune:

  am venit si eu sa imi vars veninul din prea plinul pe care il am. cred ca manifestarea lui sandu gruian a fost una de tinuta, nu am nici un motiv sa ma indoiesc de reusita ei desi nu am participat. cu toate acestea nu cred ca este normal ca ziarul la care lucreaza sa-i dea bulina alba. daca manifestarea a fost de tinuta si, repet cred ca asa a fost, ea ramane in constiinta publica si fara bulina mesagerista, care este ca un cantec la o vioara care are o coarda in plus. mi s-a spus sa nu mai scriu pe acest blog dar voi scrie pentru ca sunt un cititor ca oricare altul si apar suficient de multe invective pentru diverse personaje incat eu sunt un “biet nevolnic” cititor care isi exprima o parere, uneori in conformitate cu cele scrise in articole, alteori critice la adresa lor. apoi, nici mesagerul nu reflecta, din punctul meu de vedere si sper ca pot sa am o opinie, cu echidistanta diversele evenimente care au loc in viata piblica a judetului, nu priveste oamenii si fenomenele echidistant. multe din opiniile formulate sunt vadit partizane, fie pro, fie contra.

 5. alex gruian spune:

  La un asemenea comentariu, voi raspunde astfel, desi nu este treaba mea sa raspund:

  Domnule, sa spunem sever mateuca, un asemenea limbaj decent (precum cel folosit de dvs. acum) justifica (chiar si) anonimatul. Fiecare este liber sa exprime o opinie, in spatiul asta sau aiurea, daca se pastreaza in limitele unui limbaj decent. Familiarisme cu mai, bai si hai si pertuuri mistocaresti nu-si au locul – sau cel putin asa cred eu. Nu-mi doresc unanimitati si accept cu mai multa sau mai putina placere sa fiu contrazis. Nu opiniile contrare ma deranjeaza, ci modul jignitor de adresare, atata timp cat eu imi asum integral cele scrise.
  Legat de bulina…nu pot decat sa le multumesc colegilor de la Mesagerul hunedorean. Sunt convins ca ati experimentat situatii in care v-au apreciat strainii, iar ai dvs. au fost insensibili. E ca si cum te felicita varul de-al treilea, iar tatal tau te ignora. Ziarul la care colaborez mi-a dat bulina asta nu pentru vreun articol, ci pentru cu totul alta actiune. Oricum, eu va multumesc pentru faptul ca apreciati ceea ce am organizat, chiar daca nu ati fost. Dovedeste cel putin buna-credinta si nu judecati negative apriorice. Va dau si eu, neoficial, o bulina alba. De data asta.

 6. sever mateuca spune:

  bulina alba trebuia sa o dati altadata, altcuiva. nu mie acum, pentru ca nu mai are nici o valoare. pe vremuri, mama dumneavoastra asculta balivernele unei loaze la biserica iar dumneavoastra le-ati luat de bune fara sa verificati si cealalata eventuala sursa si ati publicat judecati de valoare despre o persoana si un eveniment denigrand persoana si, partial, evenimentul. daca atunci ati fi recurs la o minima discutie cu persoana respectiva as fi considerat doua lucruri. primul ca aveti pe deplin caracter. al doliea ca aveti o suprema valoare profesionala. nu ati facut-o. in schimb ma etchitetati pe mine ca lipsit de caracter de parca dumneavoastra sunteti fara prihana. eu tot raman la parerea ca e nepotrivita bulina aceea alba cu toata reusita manifestarii. chiar daca manifestarea nu are nimic cu ziarul dumneavoastra aveti si asta conteaza. daca bulina era in oricare alt ziar era cu totul altceva. sa stiti ca eu ma bucur pentru orice reusita culturala, indiferent de cine este organizata dar nu acelasi lucru se poate spune despre mesageristi unde subiectivismul este la loc de cinste.

 7. alex gruian spune:

  D-le sever mateuca, daca mai aveam o cat de mica indoiala, acum am o certitudine. Stiu exact cine sunteti si banuiam ca in spatele aversiunii dvs. fata de mine se ascund umori mai vechi. In orice caz, nu are rost sa o introduceti pe mama mea in toata povestea asta. Stiu ceea ce stiu nu de la ea, ci direct de la persoana pe care o numiti loaza si care oricum nu s-ar putea apara, pentru ca dvs. sunteti…sever mateuca. Nu-i asa, dle…? Nu-mi permit sa spun cine sunteti, pentru ca Internetul exact asta face – da posibilitatea democratica sa stai ascuns. No comment, your choice…
  Sa revenim. Evenimentul la care faceti trimitere, revolutia, nu este deloc denigrat. In cartea mea nu fac decat sa constat cat de aleatorie este prezenta unora sau altora in structurile puterii. Stiti foarte bine ca ati avut avantaje considerabile de pe urma evenimentelor, iar in alte situatii nu ati avut chiar cele mai necontroversate pozitii. Deh…politica e cum e…
  Pot desigur gresi. Suntem pe parti diferite ale baricadei, iar Mesagerul e subiectiv in masura in care lumea politica romaneasca a dus la polarizarea opiniilor si a mai dus principiul ca cine nu e cu noi e impotriva noastra pe culmi sublime de stupizenie. Daca eu, Alexandru Gruian, sunt subiectiv, dvs. sunteti la fel ca mine, o persoana publica, iar istoria obiectiva va va aseza pe locul meritat – mai devreme sau mai tarziu. Oricum, regret ca ati ales calea asta presupus anonima, cand in ultimul timp am avut destule intalniri la care ma puteati aborda direct. La ultima dintre ele, cu ocazia unui vernisaj, am avut doar cuvinte de apreciere pentru dvs.
  Nu doresc sa continui acest gen de conversatii. Dvs. vorbiti cu Alexandru Gruian, dar comentati pe la alte rubrici, scrise de oameni cu identitati. Nu eu voi fi cel care voi spune cine sunteti, dar nici sa raspund vreunei alte postari, oricum ar fi ea, nu cred ca mai este necesar si dezirabil. Va voi saluta personal cand ne intalnim, cu numele real si cu un zambet complice… Acum, in maniera internet, iata… 🙂

 8. sever mateuca spune:

  O, ce ma bucur ca ati constatat identitatea mea. domnia voastra puteti sa presupuneti ca sunt oricine, e treaba dumneavoastra. oricum nu stiti cine sunt si nu veti sti. va inselati complet dar asta este. eu nu vreau sa va conving de contrariu. ma incanta sa recunoasteti ca mesageristii adopta principiul stalinist ca cine nu e cu noi e impotriva noastra. e mare lucru si meritati felicitari, sincere felicitari. aveti dreptate ca politicienii sunt stupizi dar e bine ca recunoasteti ca si ziaristii, unii dintre ei, sunt perfect stupizi.
  P.S. referirirea la mama dumneavoastra nu a vut nimic peiorativ. pentru ca nu este cazul si pentru ca este mama. P.S.2 sa stiti ca certitudinile sunt cele care omoara societatea si oamenii.

 9. alex gruian spune:

  🙂

 10. Johann spune:

  Domnule Sever Mateuca,atitudinea dvs. care nu stiu unde va sa conduca,ma indeamna sa va raspund(desi destul de tirziu),dar poate va ajuta (mai bine mai tirziu decit niciodata,nu ?)sa intelegeti greaua misiune de jurnalist autentic.Si pentru asta va indemn sa cititi despre un excelent exemplu care poate fi :Filip Brunea_Fox (pe numele sau real Filip Brauner)pe care chiar Geo Bogza il numea “printul reportajelor”.Prin prisma modului dumneavoastra de a judeca aceasta ocupatie,Brunea-Fox avea toate pacatele posibile:era evreu,avea simpatii de stinga,era obiectiv si pacatul cel mai mare:iubea oamenii.Numai asa putea sa scrie “Cinci zile printre leprosi”,”Trustul cersetorilor”,”Orasul terorii”,s.a. excelente carti-reportaj.Dar,iubirea de oameni printre oameni,obiectivitatea i-au adus oprobiul autoritatilor si inainte si dupa 1944 fiind urmarit atit de Siguranta,cit si ulterior de Securitate sfirsind ca “obiectiv” in 1977.Orice om are dreptul la opinii personale.E adevarat ca ,actual,societatea noastra este supusa unor puternice distorsiuni,dar cei de buna credinta nu trebuie sa le amplificam,trebuie doar sa ne ocupam locul in fiecare zi si sa ne anuntam prezenta si opinia.Altfel daca numai banuim,imprumutam opinii,colportam, intr-un tirziu degeaba ne mai dam cu palma peste frunte exclamind:”Doamne,ce-am putut face !”V-am postat cu cele mai bune intentii si nu pentru a intra intr-o polemica inutila.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Haralambie Vochiţoiu, preşedintele PSD Petroşani

Pensionabilii mai rămân la muncă

Cum noul sezon de schi bate la uşă iar operatori calificaţi pentru a deservi telescaunul din Parâng nu prea mai...

Zi mare pentru spitalul din Orăştie

Primăria municipiului Orăştie a stabilit relaţii de înfrăţire şi colaborare cu oraşul Sliedrecht din Olanda, începând din anul 2003. În...

Închide