Bugetul UE trebuie să oglindească adevărata solidaritate europeană

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European va respinge cadrul financiar multianual UE(MFF) pentru perioada 2021-2027, dacă legislativului european i se va refuza dreptul de supraveghere democratică şi control parlamentar în privinţa folosirii instrumentului financiar de redresare economică ”Next Generation EU”, a afirmat hunedoreanul Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).

Potrivit acestuia, este dreptul Parlamentului European, singura instituţie europeană aleasă în mod democratic de către cetăţeni, de a se implica în procesul de adoptare şi în executarea MFF, la fel şi în cazul instrumentului financiar de redresare de sute de miliarde de euro.
”Grupul PPE consideră că bugetul multianual trebuie să fie democratic, să fie decis de Parlamentul European, să oglindească adevărata solidaritate europeană şi să fie pus în slujba unui viitor mai bun pentru generaţiile următoare”, a spus Winkler.
Europarlamentarul UDMR a arătat că legislativul european a cerut Comisiei să vină cu un plan de redresare economică după criza provocată de pandemia de coronavirus, care să fie finanţat consistent, dar care să nu afecteze priorităţile pe termen lung şi nici să nu ducă la diminuarea MFF 2021-2027.
Iuliu Winkler a precizat că cea mai mare provocare este ca prin noul MFF, dar şi prin intermediul planului de redresare ”Next Generation EU”, să se depăşească efectele nefaste ale pandemiei de coronavirus şi să se redea speranţa cetăţenilor europeni.
***Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

One thought on “Bugetul UE trebuie să oglindească adevărata solidaritate europeană

  • 10 august 2020 la 3:29
    Legătură permanentă

    pe cine intereseaza oare balivernele tale?
    nu ai facut nimic pt hunedoara!
    rusine!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.