Bugetul dreptei lasă de dorit

24 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Bugetul de stat conturat de coaliţia de la guvernare este de un amatorism teribil. Prin­tre toate tăierile, tot nu au găsit finanţare pentru pensii şi alocaţii. În aceeaşi manieră, au decis să politizeze în continuare şi Bu­getul de Stat, judeţele conduse de către PNL-USRPLUS-UDMR fiind supra-finanţate în comparaţie cu judeţele conduse de PSD.
Spre exemplu, deşi judeţul Hunedoara are cea mai mare reţea de drumuri judeţene din România, nu este primul judeţ în clasa­mentul alocărilor bugetare pentru adminis­trarea drumurilor judeţene. Guvernul a avut alte criterii decât cele administrative la bază, iar astfel de situaţii discriminatorii sunt des întâlnite în cuprinsul bugetului.
Pentru a corecta derapajele celor de la gu­vernare, alături de colegii mei social-demo­craţi din judeţul Hunedoara, am pregătit 62 de amendamente pentru Bugetul de Stat. Am încercat să acoperim nevoile reale ale ce­tăţenilor, colaborând în acest sens cu pri­măriile din judeţ. Drumuri locale şi judeţene, reţele de canalizare şi construcţia spitalelor sunt câteva dintre categoriile pentru care am solicitat suplimentarea finanţării.
Un amendament important prevede asi­gurarea drepturilor salariale pentru minerii din Valea Jiului, pe tot parcursul anului calen­daristic 2021. În acest sens, am solicitat su­plimentarea bugetului Ministerului Energiei cu suma de 182,7 milioane de lei.
În nume personal, am depus mai multe amendamente pentru domeniul educaţiei. Consider că învăţământul românesc merită mai mult. Unul dintre amendamentele de­puse prevede alocarea sumelor necesare în­fiin­ţării şi modernizării cabinetelor medicale şcolare în toată ţara. Aceste cabinete sunt absolut necesare, mai ales în contextul actual.
Săptămâna viitoare, ne vom susţine ju­deţul în Parlamentul României, aşa cum este normal. Hunedoara merită mai mult. Românii merită mai mult.

Natalia-Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara,
preşedintele Comisiei pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă. “Ce ţară este cea care îşi plăteşte gras şi la termen politicienii, dar nu îşi plăteşte la zi minerii?”

Într-o declaraţie susţinută astăzi în Par­la­ment, deputatul AUR de Hunedoara, Ana­maria Gavrilă (foto), a cerut actualilor guver­nanţi să nu închidă...

Sute de dascăli s-au înscris pentru vaccinarea anti Covid

Aproape 600 de cadre didactice s-au înscris pentru vaccinarea împotriva Covid-19, care a început ieri în două centre special dedicate...

Simona Halep vrea să câştige o medalie la Olimpiadă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a retras din turneul WTA de la Doha (Qatar), programat în...

Închide