Artişti plastici hunedoreni pe simezele Galeriilor de Artă din Botoşani

În perioada 10 – 26 februarie 2021, pe simezele Galeriilor de Artă Ştefan Luchian din Botoşani, sunt expuse peste 80 lucrări de artă: pictură, grafică, sculptură, fotografie şi icoane.
Artiştii expozanţi sunt membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, nume de re­zonanţă din arta autohtonă, dar şi absolvenţi ai universităţilor de artă care sunt la inceput de carieră artistică.
Iniţiatoarea acestui proiect “Artă Plastică Contemporană din România” (APCOR), ar­tista Amy Vasilescu, ne propune un inedit dia­log al di­versităţii stilurilor ce caracterizează arta con­tem­porană românească, încercând prin a­ceasta să creeze, fără pretenţii ex­haustive, o ima­­gine a statusului artei noastre de dată recentă.
Expoziţia se doreşte a fi, prin caracterul său itinerant şi un prilej de promovare a ar­tiştilor participanţi în cadrul proiectului.
Expoziţia din Botoşani este un motiv de bucurie şi pentru judeţul Hunedoara, datorită participării a cinci artişti hunedoreni, Prof. Univ. Dr. Liviu Lăzărescu, Alexandra Pintea, Alina Ursachi, Florin Scurtu şi, nu in ultimul rând, Horia Gherghina, care este al doilea organizator al proiectului.
APCOR este un proiect de mare anvergură menit să suscite atenţia atât a celor din breaslă, dar şi a amatorilor de artă con­tem­po­rană şi mai ales, a colecţionarilor. (Alexandru Mic)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bugetul dreptei lasă de dorit

Bugetul de stat conturat de coaliţia de la guvernare este de un amatorism teribil. Prin­tre toate tăierile, tot nu au

Comunicat de presă. “Ce ţară este cea care îşi plăteşte gras şi la termen politicienii, dar nu îşi plăteşte la zi minerii?”

Într-o declaraţie susţinută astăzi în Par­la­ment, deputatul AUR de Hunedoara, Ana­maria Gavrilă (foto), a cerut actualilor guver­nanţi să nu închidă

Sute de dascăli s-au înscris pentru vaccinarea anti Covid

Aproape 600 de cadre didactice s-au înscris pentru vaccinarea împotriva Covid-19, care a început ieri în două centre special dedicate

Închide