Politica si administratie

Bugetul Consiliului Judetean, adoptat fãrã probleme

Nicolle Ebner

Şedinţă fără contre şi opoziţie de dragul opoziţiei la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), în care tema principală a dezbaterilor a fost adoptarea bugetului instituţiei pentru anul 2010.

Priorităţi-continuarea investiţiilor începute
Valoarea bugetului CJH este de 240,96 milioane lei (aproximativ 60 de milioane de euro), mai mică cu aproximativ 10 milioane de lei faţă de anul trecut. Conform votului acordat de cei 31 de aleşi judeţeni prezenţi la şedinţă, majoritatea sumelor prevăzute în capitolele bugetare sunt destinate continuării proiectelor de investiţii în infrastructură, începute în anii trecuţi şi care au termene de finalizare în acest an sau în anii viitori. Într-un „consens” surprinzător pentru o şedinţă cu o asemenea miză, aleşii – indiferent de culoarea politică – au votat favorabil pentru toate proiectele înscrise pe ordinea de zi. Printre priorităţi, figurează finalizarea lucrărilor de modernizare la Teatrul Judeţean Hunedoara, astfel încât, cel târziu în luna mai, acesta să fie deschis publicului; finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Consiliului Judeţean, continuarea lucrărilor de modernizare a spaţiului în care va funcţiona Biblioteca Judeţeană (o parte din Palatul Administrativ); continuarea lucrărilor în infrastructura de drumuri judeţene; modernizarea Uzinei de apă de la Valea de Peşti-la solicitarea Apaserv Valea Jiului, pentru asigurarea alimentării cu apă a oraşelor din Valea Jiului. Consilierii judeţeni au cuprins în fondul de rezervă sume, pentru ca Episcopia Devei şi Hunedoarei să aibă posibilitatea achiziţionării unui sediu propriu. Un sprijin de la bugetul judeţean în valoare de 180.000 lei a fost alocat şi Companiei Judeţene de Turism care, pe lângă obiectivul de preluare a Staţiunii Vaţa, mai are şi sarcina de a elabora proiecte pentru toate zonele etno-folclorice din judeţ şi de a participa la târgurile, turistice naţionale şi internaţionale pentru a „vinde marfa”.
Cele mai mari probleme sunt la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde fondurile alocate de la bugetul de stat asigură supravieţuirea instituţiei doar până în luna iunie. Restul va fi asigurat din bugetul propriu al CJH, dar peste 100 de persoane vor trebui să fie concediate, în următoarele luni.

2 comentarii la „Bugetul Consiliului Judetean, adoptat fãrã probleme

  • Oare trebuie anul acesta lucrari la sediul CJ sau ne trebuie noua din Valea Jiului Statiunea Vata ? Vai ce mult faceti pentru Valea Jiului domnilor Molot si Avram scumpiti apa pe timp de criza cand salarile nu sau marit dar aveti bani pentru Vata si lucrari la CJ .

  • Vai ce veselie este la Consiliul Judetean. Superba sedinta fara contre. Parca era sedinta Comitetului Judetean PCR de dare de seama si alegeri unde cu totii il priveau ca pe un cires copt pe Ion Popa. Acum cine o fi ciresul copt ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura