BREAKING NEWS.Municipiul Orăștie paralizat din lipsă de curent electric

7 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Mai mult de jumătate din municipiul Orăștie a rămas de azi dimineață fără curent electric. Un transformator al unei stații electrice de transformare a luat foc, iar cablurile de medie tensiune din mai multe zone ale orașului au căzut carbonizate pe stradă, susține primarul municipiului Ovidiu Bălan.

Nu se știe când va veni curentul

Reprezentanții E-Distribuție Banat au transmis un comunicat în care semnalau situația de la Orăștie, cosmetizând-o într-o oarecare măsură. Din anunțul lor nu reiese că problemele ar fi atât de grave precum sunt. ”În dimineața zilei de 7 septembrie, în jurul orei 07.00, a fost semnalat un incendiu la un echipament electric în stația electrică de transformare Orăștie, afectând alimentarea cu energie electrică a unei părți a localității. Echipele E-Distribuție Banat intervin pentru reluarea în cât mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a clienților afectați. Cauzele producerii incidentului sunt în cercetare”, au informat cei de la firma de distribuție a curentului electric.

Primarul Orăștiei, Ovidiu Bălan a convocat Comitetul local pentru situații de urgență, date fiind problemele generate de lipsa curentului electric în localitate. ”Am întrunit Comitetul local pentru situații de urgență și am stabilit care sunt prioritățile. Dacă persisită lipsa curentului vom avea probleme. Au trecut mai mult de șase ore de când s-a luat curentul. Nu este vorba doar despre transformatorul care a luat foc. În toate zonele limitrofe ale Orăștiei  au căzut firele de electricitate carbonizate. Cred că a fost o suprasarcină și s-au dezintegrat. Sunt cabluri îngropate care probabil au fost afectate. În diferite puncte sunt probleme, la distanțe mari unul de celălalt. Toate aceste linii nu duceau la același transformator. Pe drumul care duce către Romos, firele s-au carbonizat și au căzut. În fața spitalului au căzut firele carbonizate, care duc într-o direcție opusă. Nu știu cum se va rezolva situația și ce va fi. Toată lumea are frigidere și lăzi frigorifice cu provizii. Sunt probleme la agenții economici unde stau TIR-urile și așteaptă să se încarce, dar nu este pregătită marfa. Sunt mii de oameni care nu au avut azi cum să muncească. Sperăm să se rezolve cât mai repede. Într-un fel orașul este semi-paralizat. Nici la Primărie nu am putut lucra astăzi. Când au început să vină informațiile ne-am dat seama de amploarea problemei”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie. La această oră, circa 40 la sută din municipiul Orăștie nu are alimentare cu curent electric.

Deocamdată, cei de la E-Distribuție Banat nu au dat un termen până la care alimentarea cu curent electric a municipiului Orăștie va fi reluată 100 la sută. Probleme ar putea fi și în localitățile învecinate cu Orăștia, cum ar fi Geoagiu sau comuna Romos. Coincidență sau nu, reamintim că în urmă cu un an, pe 12 septembrie, tot în Orăștie s-a produs un puternic incediu, care a distrus fabrica de uleiuri Terpena din localitate. (Natalia Bumbac)

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Show cu maşini tunate

În perioada 28 – 30 septembrie, la Deva, va avea loc o expoziţie-concurs de maşini tunate. Evenimentul a fost pus...

Prima ediţie a Deva Jazz Festival a fost un succes

”Deva Jazz Festival” a făcut ca peste 2.500 de oameni să se adune, la finele săptămânii trecute, în Parcul de...

Bulina neagră, 7.09.2018

Alin Simota, om de afaceri din Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată de către DNA într-un nou dosar...

Închide