Actualitate

Brainwork – o modalitate de a petrece timp împreună cu câinele tău

Faptul că un câine adoră să petreacă timp cu stăpânul său este deja evident la prima vedere. Cea mai bună dovadă a acestui lucru este faptul că, indiferent de ora la care vă începeți ziua, animalul dumneavoastră de companie este deja alături de dumneavoastră, pregătit pentru noi provocări.
Așadar, dacă este atât de inteligent, ar fi un păcat să îl lași să se plictisească. Cu ce să-ți ții câinele ocupat într-o zi rece și înnorată? În ultimii ani, brainwork-ul, o formă de dresaj bazat pe jocuri în care animalul tău de companie rezolvă puzzle-uri simple pentru a ajunge, de exemplu, la o recompensă, se bucură de o adevărată renaștere. Hrana pentru câini preferată a câinelui dumneavoastră poate îndeplini perfect această funcție. Crochetele mici de mâncare pot fi ascunse sau mutate, încurajându-vă animalul de companie să fie activ.

V-am pregătit șase idei testate pentru a vă juca împreună. În timp, acest arsenal va crește, mai ales că este cu adevărat foarte distractiv atât pentru cățel cât și pentru îngrijitorul său.

 

6 idei de jocuri acasă cu câinele tău

S-ar putea să vă surprindă faptul că un câine lăsat singur cel mai adesea se plictisește. Problema pare să se agraveze atunci când cățelul dă semne de hiperactivitate. Joaca și învățarea împreună reprezintă o ocazie ideală pentru a vă cunoaște mai bine câinele și pentru a dezvolta obiceiul de a se supune. Și ce dacă? Iată că începem!

 

  1. Faceți un cerc în jurul piciorului

Acesta este un truc relativ simplu, dar eficient, care profită de lăcomia câinelui dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți câteva crochete de mâncare, astfel încât să aveți cu ce să îl răsplătiți pe gânditorul dumneavoastră și pentru o sarcină îndeplinită.

Prima etapă a jocului presupune să conduci câinele în jurul piciorului tău având desigur un pumn din mâncarea lui preferată pentru a fi stimulat. După un experiment reușit, răsfățul se întoarce la locul lui. Situația trebuie repetată de mai multe ori. Următoarea etapă are loc deja cu mâna goală. În cele din urmă, îngrijitorul adaugă comanda „cerc” sau „întoarcere”. Este important ca aceste comenzi să fie formate din una sau două silabe.

 

  1. Slalom

Aici avem de-a face cu o dezvoltare a trucului anterior. Câinele trece printre picioarele stăpânului în timp ce acesta pășește. Ca și înainte, câinele este ademenit cu o recompensă ascunsă în mână și ajunge în cele din urmă să înțeleagă comanda „slalom”.

Pașii trebuie făcuți foarte încet la început. Cu timpul, mișcările pot fi accelerate până la viteza naturală de mers.

 

3. Căutarea

O abilitate de bază a câinilor de urmărit. Animalul trebuie să găsească ceva pe baza memorării și recunoașterii unui anumit miros. O minge de mâncare este bună de plasat în interiorul unui obiect. Poate fi o jucărie pe care o găsiți în gama largă prezentată de magazinul pentru animale de companie preferat.

Câinele ar trebui să adulmece mâncarea timp de câteva secunde, după care mâncarea ascunsă în jucărie ar trebui să fie ascunsă într-un loc ușor accesibil. În timpul căutării, repetați în mod constant comanda „caută”. Găsirea comorii ar trebui să fie întotdeauna recompensată prin consumarea conținutului jucăriei.

 

 

  1. Trei căni

Facem căutarea mai dificilă prin plasarea bunătăților sub unul dintre cele trei recipiente, acestea pot fi pahare de plastic. Mutați încet cupele de-a lungul unei linii drepte pentru ca apoi să dați comanda „caută”. După câteva încercări, animalul de companie va arăta fără greș spre recipientul de mâncare corect.

 

  1. În ce mână?

Jocul constă în ascunderea recompensei în mâinile ascunse la spate. Câinele trebuie să o arate pe cea corectă.

 

  1. Ascuns

Ascunderea undeva în apartament sau în grădină. Un strigăt scurt îi va semnala câinelui că poate începe căutarea. Este o idee bună ca în acest joc să fie implicată o a doua persoană care să țină animalul de companie.

 

Nu vă arătați nerăbdător

În timp, setul de activități se va extinde. Este important să nu vă descurajați la primele eșecuri și, cu siguranță, să nu arătați nerăbdare. La urma urmei, este vorba de a te distra și de a-ți dezvolta animalul de companie. Ei bine, poate și de a te da puțin în spectacol în fața prietenilor. Ca parte a antrenamentului, desigur.

 

 

Citiți mai multe na https://fera.ro/ și verificați gama de hrană pentru pisici la https://fera.ro/hrana-pentru-caini/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura