Sport

Brãdenii, aşii aeromodelismului românesc

04 X 1

Ciprian Marinuţ

Echipa de juniori a clubului de aeromodele Armata Aurul Brad a cucerit titlul naţional pentru al 6-lea an consecutiv, iar seniorii au obţinut medaliile de argint la o diferenţă infimă faţă de campioni.

Blazon respectat

Şcoala de aeromodele de la Armata Aurul Brad a strălucit şi la ediţia 2009 a Campionatelor Naţionale de Aeromodelism Zbor Liber. Cotaţi drept favoriţi ai competiţiei desfăşurate în perioada 1-4 iulie la Salonta, brădenii şi-au onorat blazonul de aşi ai aeromodelismului românesc. Aeromodeliştii formaţi şi antrenaţi de Adrian Macsim au cerit titlul naţional la echipe şi două medalii la individual în concursul juniorilor şi au obţinut medaliile de argint la echipe în întrecerea rezervată seniorilor.

Juniori de aur
La fel ca în ultimii cinci ani când juniorii au cucerit medaliile de aur atât la individual, cât şi la echipe, şi acum tinerii aeromodelişti de la Aurul Brad au făcut legea în Campionatul Naţional. Darius Şerban a cucerit medalia de aur şi trofeul „Dan Urucu”, iar Andrei Macsim a obţinut medalia de bronz. Pentru câştigarea trofeului „Dan Urucu”, Darius Şerban a fost răsplătit cu 2000 de lei de  familia aeromodelistului de 21 de ani care a iniţiat trofeul în memoria copilului lor dispărut la Revoluţia din 1989. La echipe, formaţia de la Aurul Brad compusă din Darius Şerban, Andrei Macsim şi Mihai Mihoc (locul şase) a cucerit medaliile de aur, fiind urmată în clasament de Arpechim Piteşti şi CSU Ploieşti.

Ghinion din… aer
Şi la seniori, aeromodeliştii de la Aurul Brad au fost în lupta pentru titlul naţional. Brădenii au fost învinşi, după mai multe baraje, la doar 18 secunde, de echipa de la Arpechim Piteşti şi au cucerit doar medaliile de argint. „Am avut ghinion, întrucât la startul al 6-lea modelul lui Ioan Maskovschi a prins un gol de aer şi a pierdut altitudine şi, implict, secunde preţioase”, a explicat Adrian Macsim, coordonatorul loturilor de la Aurul Brad. În concursul individual, seniorii brădeni au ratat de puţin medaliile. Adrian Macsim s-a clasat pe locul patru, Ioan Maskovschi a fost pe şase, iar Marian Mihoc pe poziţia a 8-a.

Merg la Europene
Rezultatele excelente ale brădenilor au fost răsplătite de federaţie şi cu selecţionarea a patru aeromodelişti în echipele României care vor participa la Campionatele Europene din această vară. Seniorii Ioan Maskovschi şi Marian Mihoc vor face parte din lotul (de cinci) României care va concura la Campionatul European din Croaţia (19-26 iulie), iar juniorii Darius Şerban şi Andrei Macsim vor face din echipa României care va concura la Campionatul European de la Salonta (30 iulie – 9 august). În plus, Adrian Macsim va fi antrenorul echipei de juniori a României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.