Actualitate

Braconier condamnat pentru patru infracţiuni

Hunedoreanul, poștaș de meserie, a fost prins în flagrant în timp ce transporta un porc mistreț de circa 100 de kilograme, pe care-l împușcase ilegal într-un fond de vânătoare.

Consideră că i s-a regizat totul
Judecătoria Deva l-a găsit vinovat pentru braconaj, transportul vânatului dobândit, nerespectarea regimului armelor și muni­țiilor și încă o infracțiune de braconaj. Sentința finală a instanței devene a fost de 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare, dar poștașul a făcut apel. Potrivit anche­tatorilor, în data de 13.07.2019, polițiștii au depistat pe un drum forestier aferent localității un autoturism în care se afla și poștașul.
„În autoturism au fost identificate două arme de vânătoare, și muniția aferentă, aparținând inculpatului. Bărbatul a declarat polițiștilor organelor că se află acolo pșentru că a vrut să împuște un exemplar din specia porc mistreț, susținând că deține autorizație de vânătoare individuală în acest sens. El a prezentat autorizația în cauză, prin care era autorizat să vâneze în perioada 17.06.2019 – 11.07.2019 pe fondul de vânătoare nr. 8 ,,După piatră” un mistreț, vânătoarea ur­mând să se desfășoare în prezența organi­za­torului de vânătoare”, se arată în rech­izitoriul procurorilor. Braconierul a încercat să acrediteze ideea că a acționat în confor­mitatea cu legea, dar autorizația sa de vână­toare era expirată. În plus, individul a în­cercat să se apere în instanță susținând că ar fi fost o ”regie” și că ”i s-ar fi înscenat fapta”, acuzații considerate nefondate de Curtea de Apel Alba Iulia. Prin urmare, instanța de apel a respins acțiunea braco­nierului împotriva sentinţei Judecătoriei Deva (M.Gânju).

One thought on “Braconier condamnat pentru patru infracţiuni

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura