Box. Victorii pentru pugiliştii români la Londra

16 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Sportivii români Paul-Andrei Arădoaie şi Maria Claudia Nechita au obţinut, duminică, primele victorii româneşti, în turneul preolimpic de box de la Londra. Arădoaie, fost campion european Under-22, l-a învins în primul tur pe bulgarul Blagoi Naidenov, prin KO tehnic în repriza a treia, la cat. 81 kg şi va boxa, astăzi, în optimi cu principalul favorit, englezul Benjamin Whittaker, care nu a luptat în primul tur.

Maria Claudia Nechita a câştigat şi ea înainte de limită (KO tehnic în repriza a treia) în faţa unguroaicei Szabina Szucs, în primul tur la cat. 57 kg. iar astăzi va boxa cu germanca Ornella Wahner.
Aseară au debutat la Londra alţi trei pugilişti tricolori: hunedoreanul Cosmin Gîrleanu (foto) (cat. 52 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg). Gîrleanu l-a întâlnit pe azerul Rufat Huseinov, Tudor a primit replica grecului Dionysos Pefanis, iar Caliniuc a luptat cu suedezul Adam Chartoi, meciurile fiind programate după închiderea ediţiei cotidianului nostru.
Pentru calificarea la JO 2020, hunedoreanul Cosmin Gîrleanu şi pugiliştii până la categoria 69 kg trebuie să ajungă în sferturi, să câştige câte două meciuri. La categoriile 75 şi 81 kg se califică primii şase, semifinaliştii şi sfertfinaliştii care sunt învinşi de finalişti. La cat. 91 şi +91 kg, primii patru clasaţi, în speţă semifinaliştii, obţin biletele la Tokyo. Fetele trebuie să ajungă în primele opt la categoriile lor ca să se califice la JO.
După turneul de la Londra, care reuneşte candidaţii europeni pentru calificarea la JO, este programat turneul de la Paris (13-24 mai), care va oferi ultimele bilete pentru Tokyo pentru aspiranţii de pe tot mapamondul. Cele două turnee, de la Londra şi Paris, sunt singurele de calificare pentru JO 2020 şi sunt organizate de CIO.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Shinzo Abe, primul-ministru al Japoniei, a anunţat că Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara acestui an se vor desfăşura...

Fotbal. „E panică mare. Nu putem face nimic fără decizia FRF“

Cristian Petrean (foto), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, spune că e panică mare în rândul iubitorilor de fotbal. Chiar...

Situaţia infecţiilor cu COVID-19 la nivel naţional şi în judeţ

Potrivit datelor oferite de autorităţi, ieri, după-amiază, în judeţul Hunedoara erau înregistrate 19 persoane confirmate cu infecţie coronavirus, 32 de...

Închide