Bogdan Juratoni, primul devean calificat la JO Londra 2012

Ciprian Marinuţ

Vis împlinit pentru pugilistul devean Bogdan Juratoni (foto). Talentatul boxer descoperit şi format de Silviu Vulc a obţinut, ieri, biletele pentru participarea la Jocurile Olimpice Londra 2012, după ce s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Baku.
A învins un cubanez medaliat olimpic
Boxerul în vârstă de 21 de ani l-a învins, la puncte, scor 26-24, pe cubanezul Emilio Correa, vicecampion olimpic la JO Beijing 2008, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de la Baku. În runda a doua a meciului, Juratoni, care şi-a început activitatea la Box Club Deva şi a fost „şlefuit” apoi de Gheorghe Napoleon la Dinamo Bucureşti, a reuşit chiar să-l trimită la podea pe Correa. „Este o victorie mare. Correa este vicecampion olimpic, băiatul fostului campion olimpic Emilio Correa. Mă bucur că Juratoni s-a calificat. Acum, trebuie să îi dau 10.000 de lei premiu, pentru calificare”, a spus Rudel Obreja, preşedintele FR Box.

L-a trimis la podea de trei ori
În urma acestei superbe victorii, Juratoni (categoria 75 kg) s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei mondiale. Performanţa îi dă dreptul pugilistului devean să participe la Jocurile Olimpice Londra 2012, indiferent de rezultatele din meciurile viitoare, el fiind primul pugilist român calificat la JO 2012. În sferturile de finală, Juratoni îl va întâlni, azi, pe armeanul Andranik Hakobian, care a trecut de polonezul Tomasz Jablonski, cu scorul de 18-12. În faza 16-imilor de finală, Bogdan Juratoni a măturat pe jos cu slovacul Tibor Varga, pe care l-a trimis de trei ori la podea în runda de debut.

Şanse mai sunt şi pentru alţii
Ceilalţi boxeri români care au ieşit din cursă în Azerbaidjan mai au două şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, în cadrul unor turnee continentale ce se vor desfăşura în 2012. Doar că locurile-cotă vor fi condiţionate de numărul de europeni care-şi vor asigura prezenţa la J.O. direct de la Mondiale. Europa a primit în total 78 de locuri  la 10 categorii pentru Londra, iar locurile libere din turneele de calificare vor fi generate de rezultatele pugiliştilor europeni la CM din Baku.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.