Acţiuni pentru limitarea incendiului din Straja

Echipele de intrevenţie care acţionează în Masivul Straja, unde un incendiu de vegetaţie se manifestă violent, au decis să limiteze posibilitatea propagării focului către judeţul Hunedoara.
Astfel, pe lângă măsurile specifice de intervenţie luate de către specialiştii ISU Hunedoara, a fost creat un culoar de siguranţă pe partea sudică a versantului Masivului Straja, pe teritoriul judeţului Hunedoara, prin decopertarea vegetaţiei uscate pe o lungime de 1,5-2 km şi o lăţime de aproximativ patru m. Măsura a fost luată în scopul limitării propagării arderii către zona turistică Straja şi pădurea de conifere. În zonă, au fost mobilizaţi 50 de specialişti ai ISU Hunedoara, 50 de specialişti de la ISU Gorj, dar şi câte 20 de persoane de la fiecare din cele două primării, pentru a interveni în forţă şi a lua măsurile ce se impun pentru a împiedica o eventuală propagare a incendiului şi lichidarea tuturor focarelor.
“Acţiunea forţelor de intervenţie de prevenire a extinderii arderii necontrolate este deosebit de importantă, cu toate că, deocamdată, incendiul nu afectează judeţul Hunedoara. Avem convingerea că eforturile depuse în această direcţie vor minimiza impactul negativ asupra teritoriului din judeţul nostru”, a declarat Attila Dezsi, prefectul de Hunedoara. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.