Blocati de nameti

24 ianuarie 2011 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Îngropaţi în nămeţi. Aşa sunt zeci de oameni din Ţinutul Pădurenilor, pe care i-a acoperit zăpada. În Vadul Dobrii sau Alun, doar căruţele cu cai mai ajung, iar oamenii nici nu se mai încumetă să iasă din case. Comuna Bunila este sub zăpadă, după ce trei zile a nins aproape necontenit. Ultimul autogreder a fost văzut în zonă săptămâna trecută şi doar până în centrul de comună.

Nici pompierii şi nici salvarea nu mai ajung 
Oamenii spun că aşa e în fiecare an, când cei de la Drumuri şi Poduri Judeţene vin, parcă în silă, după numeroase intervenţii şi rugăminţi. Nici măcar maşina cu pâine nu ajunge de multe ori până la ei şi atunci, sunt nevoiţi să plece pe jos, printre nămeţi, până la Ghelari. „Aproape în fiecare an e la fel. De obicei, intervin după două-trei zile, după ce se anunţă. Pâinea vine foarte greu iarna şi numai cu lanţuri poate ajunge maşina. Pantele de la Ruda şi Ghelari sunt foarte periculoase. Pe panta de la ieşirea din Ghelari nu e nici măcar o lopată de nisip, la fel şi la Ruda, la fel şi la Poieniţa Voinii. Efectiv, nu s-a pus absolut nimic. Măcar dacă aduceau nisip cu sare, îl împrăştiam noi, dar nu au adus. Când ninge, suntem izolaţi”, declară unul dintre consilierii locali din Bunila, Dorel Rădoane.
Localnicii aproape că sunt resemnaţi şi nu cred că  cineva va mai face ceva pentru ei. Cel mai greu este însă pentru oamenii din satele situate şi mai sus, în munte, după centrul de comună. Cei din Alun sau Vadu Dobrii sunt blocaţi complet şi nici măcar salvarea sau pompierii nu ajung la ei. „Dacă e o urgenţă, vin cu căruţa şi calul. Altfel, nu se poate ajunge”, explică situaţia consilierul local.
Drumul dintre Teliuc şi Ghelari a fost deszăpezit abia după-amiază şi numai după ce a intrevenit direct vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Zăpada a fost împinsă de pe carosabil şi a fost împrăştiat  material antiderapant.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. i spune:

    Da cine sa mai vina de la Drumuri si Poduri judetene? Parca sunt in insolventa si oamenii in somaj. Care mai sunt.

  2. large hadron collider spune:

    cei de la Drumuri şi Poduri Judeţene vite ordinare(ZIARIST CRETIN) DIRECTIA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI RA NU MAI EXISTA .
    AU INGROPAT O MOLOTZ SI PRIP .ACUM NUMAI FIRMELE LOR MAI ACTIVEAZA IN ACEST DOMENIU.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A dispărut un TIR plin cu haine

Comisarii Gărzii Financiare Hunedoara caută un TIR încărcat cu haine second - hand, care a plecat din Germania, cu destinaţia...

Peremiştii deveni şi-au ales o nouã conducere

Peremiştii deveni şi-au ales, ieri, o nouă conducere, după un interimat care a durat mai mult timp. Astfel, consilierul local...

Start la „Cupa Liceelor Big FM”

Opt echipe ale liceelor din Deva participă, de azi până joi, la ediţia 2011 a „Cupei liceelor Big FM” la...

Închide