Actualitate

Blocati de nameti

Carmen Cosman

Îngropaţi în nămeţi. Aşa sunt zeci de oameni din Ţinutul Pădurenilor, pe care i-a acoperit zăpada. În Vadul Dobrii sau Alun, doar căruţele cu cai mai ajung, iar oamenii nici nu se mai încumetă să iasă din case. Comuna Bunila este sub zăpadă, după ce trei zile a nins aproape necontenit. Ultimul autogreder a fost văzut în zonă săptămâna trecută şi doar până în centrul de comună.

Nici pompierii şi nici salvarea nu mai ajung 
Oamenii spun că aşa e în fiecare an, când cei de la Drumuri şi Poduri Judeţene vin, parcă în silă, după numeroase intervenţii şi rugăminţi. Nici măcar maşina cu pâine nu ajunge de multe ori până la ei şi atunci, sunt nevoiţi să plece pe jos, printre nămeţi, până la Ghelari. „Aproape în fiecare an e la fel. De obicei, intervin după două-trei zile, după ce se anunţă. Pâinea vine foarte greu iarna şi numai cu lanţuri poate ajunge maşina. Pantele de la Ruda şi Ghelari sunt foarte periculoase. Pe panta de la ieşirea din Ghelari nu e nici măcar o lopată de nisip, la fel şi la Ruda, la fel şi la Poieniţa Voinii. Efectiv, nu s-a pus absolut nimic. Măcar dacă aduceau nisip cu sare, îl împrăştiam noi, dar nu au adus. Când ninge, suntem izolaţi”, declară unul dintre consilierii locali din Bunila, Dorel Rădoane.
Localnicii aproape că sunt resemnaţi şi nu cred că  cineva va mai face ceva pentru ei. Cel mai greu este însă pentru oamenii din satele situate şi mai sus, în munte, după centrul de comună. Cei din Alun sau Vadu Dobrii sunt blocaţi complet şi nici măcar salvarea sau pompierii nu ajung la ei. „Dacă e o urgenţă, vin cu căruţa şi calul. Altfel, nu se poate ajunge”, explică situaţia consilierul local.
Drumul dintre Teliuc şi Ghelari a fost deszăpezit abia după-amiază şi numai după ce a intrevenit direct vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Zăpada a fost împinsă de pe carosabil şi a fost împrăştiat  material antiderapant.

2 comentarii la „Blocati de nameti

  • Da cine sa mai vina de la Drumuri si Poduri judetene? Parca sunt in insolventa si oamenii in somaj. Care mai sunt.

  • cei de la Drumuri şi Poduri Judeţene vite ordinare(ZIARIST CRETIN) DIRECTIA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI RA NU MAI EXISTA .
    AU INGROPAT O MOLOTZ SI PRIP .ACUM NUMAI FIRMELE LOR MAI ACTIVEAZA IN ACEST DOMENIU.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura