ActualitatePolitica si administratie

Bloc operator la nivel european la Spitalul Județean de Urgență Deva

Blocul operator de la Spitalul Ju­dețean din Deva va fi extins, investiția fiind asigurată de către cei de la Consiliul Județean Hunedoara.
Consilierii județeni au votat recent proiectul care aprobă documentația tehnico-economică și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Extindere bloc operator Spitalul Județean de Urgență Deva”.
Astfel, va fi amenajată o sală de ope­rații accesibilă de la Unitatea de Primiri Urgențe printr-o pasarelă.
„Având în vedere că spațiul de sub blocul operator se extinde pentru ame­najarea laboratorului de imagistică, a apărut oportunitatea ca peste această extindere să fie construit un etaj, în care să fie amenajată o sală de operații. Această sală este accesibilă direct din etajul în care va functiona Unitatea de Primiri Urgențe, printr-o pasarelă care este cuprinsă în alt proiect. Prin modul de organizare a blocului operator, tre­buie să existe o sală de operatii care nu este ocupată cu operații curente pro­gramate. În prezent, nu există o sală de operații destinată exclusiv urgențelor”, arată proiectul de hotărâre aprobat de către consilierii județeni.
Blocul operator existent beneficiază de aparatură de ultimă generație. (A.N.)