Bloc de locuinţe sociale din Lupeni, evacuat după prăbuşirea planşeului

11 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Planşeul dintre două apartamente situate la parter şi etajul I dintr-un bloc de locuinţe sociale din Lupeni s-a prăbuşit ieri. Locatarii din jumătatea imobilului unde s-a produs incidentul au fost evacuaţi de urgenţă. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită grav, apartamentul de la parter peste care s-a prăbuşit tavanul fiind gol. Proprietarul locuinţei de la etajul I a fost dus cu ambulanţa la spital, acuzând dureri la un braţ.

Blocul avariat este situat pe strada Tineretului, fiind administrat de firma de stat EDIL SA, societate aflată în procedură de insolvenţă. Imobilul este într-o stare avansată de degradare, unele apartamente fiind debranşate de la utilităţi. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a dispus evacuarea locatarilor, în urma şedinţei Comitetului de Urgenţă şi caută soluţii pentru relocarea oamenilor.
„Am hotărât în Comitetul de Urgenţă al Primăriei Lupeni să evacuăm jumătate din bloc, partea care a fost afectată de căderea planşeului. Cealaltă jumătate a blocului rămâne deocamdată locuită. Urmează ca un inspector de la Inspectoratul de Stat în Construcţii Deva să vină astăzi să constate dacă este nevoie de evacuarea întregului bloc. În total, imobilul are 32 de apartamente. Din locuinţele evacuate, unii locatari au mers la rude, iar 16 persoane au fost adăpostite în sala de sport a Şcolii Generale Nr. 2. Mâine încercăm să identificăm un alt amplasament unde să îi cazăm pe aceşti oameni. Blocul este neîngrijit, aproape devastat. Au fost furaţi stâlpi, iar locatarii nu au toate utilităţile”, a declarat Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni. Acesta a mai spus că municipalitatea nu are în prezent alte locuinţe disponibile unde să-i transfere pe locatarii din blocul avariat. Edilul a arătat că a solicitat Guvernului României să trimită la Lupeni module de locuit (containere), în urma unei decizii luate în Comitetul de Urgenţă. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Lucrătorii de la Ambulanţă s-au ales cu promisiuni din partea guvernanţilor

Membri ai Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa România (FNSAR) din toată ţara au participat la protestul de ieri din Capitală. Aceştia...

Arme şi trofee de vânătoare ridicate de la doi braconieri

Doi bărbaţi din comuna Bulzeştii de Sus au ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce în locuinţa unuia dintre ei au...

Femeia care şi-a lăsat copiii să ardă de vii a fost încarcerată

Femeia care şi-a lăsat cei trei copii să ardă de vii în casă a ajuns în spatele gratiilor, în urma...

Închide