Blestemul accidentărilor la lotul olimpic

Ciprian Marinuţ

Componenta lotului olimpic de gimnastică al României, Sandra Izbaşa (foto) (21 de ani), s-a accidentat la antrenament, iar după primele investigaţii, derulate miercuri seară şi ieri, diagnosticul medicilor oscila între ruptură de ligamente şi întindere.

Diagnostic incert
Gimnasta de la care românii aşteaptă cucerirea unei noi medalii la Jocurile Olimpice de la vară s-a accidentat la antrenamentul de miercuri seară, desfăşurat în cantonamentul de la Izvorani. La prima evaluare, se părea că situaţia Sandrei este extrem de gravă. Sportiva a fost transportată de urgenţă la spital, pentru investigaţii, iar primul diagnostic a fost cel de ruptură de ligamente. Acest verdict ar fi fost echivalent cu ratarea prezenţei la Jocurile Olimpice Londra 2012 şi spulberarea visului campioanei olimpice de la Beijing de a-şi apăra medalia cucerită în China.
Gimnasta care este lidera echipei tricolore a fost dusă, ieri, de antrenoarea Mariana Bitang, la un nou consult, la doctorul ortoped Doru Filipescu. După primele evaluări ale acestuia se pare că ar fi vorba de o întindere, care s-ar putea „repara” mai uşor, şi nu de ruptură de ligamente. Sandra a fost supusă, aseară, unui examen RMN, pentru a se stabili diagnosticul exact.
Izbaşa este campioană olimpică la sol în 2008, la Beijing. Ea a mai suferit o accidentare gravă în 2009, la tendonul lui Ahile, fiind operată şi absentând din competiţii mai bine de un an.

Ar fi a doua vedetă pierdută
Cu nici o lună în urmă, Ana Porgras, o altă componentă de top a echipei de gimnastică a României, a decis să renunţe din motive personale (în principal, medicale) la sportul de performanţă. Dacă diagnosticul Sandrei Izbaşa va fi unul necruţător (ruptură), atunci, ea ar fi a doua gimnastă pe care o pierd antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang, coordonatori ai lotului olimpic feminin, înainte de Jocurile Olimpice Londra 2012.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.