Biserica din Făgeţel a fost resfinţită

5 iunie 2012 | 27 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Sâmbătă, în prag de Rusalii, enoriaşii din satul Făgeţel, comuna Dobra, precum şi fii ai satului, au participat  la slujba de resfinţire a bisericii ortodoxe Cuvioasa Parascheva, Filiala Parohiei Lăpuşnic. Aceasta e beneficiat de ample lucrări de modernizare, ce au fost binecuvântate de un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. La eveniment, a mai fost prezent şi Mircia Muntean, candidatul USP la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Dumnezeu este unul pentru toţi”

Deşi Făgeţelul este un sat din comuna Dobra, ce nu numără foarte multe suflete, primarul Ghiorghe Şuiagă nu a uitat că oamenii, aşa puţini cum sunt, au nevoie de un loc de rugăciune. Prin urmare, a pus umărul ca biserica de aici să arate ca un lăcaş demn de cele sfinte. “Lucrările de reabilitare au început cu doi ani în urmă şi au presupus modernizarea atât a interiorului, exteriorului, cât şi o nouă pictură realizată de Gheorghe Chemeciu, în tehnica fresco. Primăria din Dobra şi enoriaşii au făcut posibil ca acest lucru să se înfăptuiască. Sfinţirea ei a fost făcută prin anii 70, iar acum, era nevoie de resfinţirea lucrărilor nu demult încheiate. Bota Teofil Silviu este preotul paroh care vine de la Lăpuşnic lunar sau ori de câte ori este nevoie, pentru a oficia slujbele la lăcaşul din Făgeţel. După slujba de azi (n.r. sâmbătă), Preasfinţitul a binecuvântat şi sala de pomeni, pe care am realizat-o de curând la Lăpuşnic, dintr-un vechi grajd. De acum, oamenii pot avea un loc în care să-şi organizeze evenimentele marcante din viaţă, deoarece în sat nu mai exista cămin cultural, cel vechi fiind demolat imediat după 1989”, a spus Ghiorghe Şuiagă, edilul şef al comunei Dobra.

Urmează lăcaşul din Bujoru

Fiind o comună cu 13 sate, are tot atâtea biserici ortodoxe, la care se adaugă cele 10 neoprotestante. “Am încercat, pe cât posibil, să oferim ajutor fiecăreia, nu am ţinut cont de religie sau loc. Oamenii trebuie să aibă unde să se roage, în siguranţă. Nu e normal să fie nevoiţi să stea în edificii vechi, friguroase şi dărăpănate. Nu suntem o comună bogată, dar am rupt din puţinul de la buget, ca să putem să ne ocupăm şi de biserici. Mai avem reabilitată biserica din satul Bujoru (interior, exterior şi pictură), dar suntem în căutare de preot, deoarece fostul preot s-a transferat la Mintia. După ce vom găsi un preot şi pentru acest sat, vom sfinţi lucrările. În rest, celelalte lăcaşuri sunt reabilitate cam toate”, a mai arătat primarul. Potrivit lui, până prin 2009, Consiliul Judeţean Hunedoara mai ajuta cu bani şi bisericile din comuna Dobra, dar de atunci, le-a cam uitat, aşa că tot greul l-au dus oamenii şi administraţia publică locală.
Primarul Ghiorghe Şuiagă a primit astfel, o gramată episcopală, din partea Preasfinţitului Gurie, în semn de apreciere pentru implicarea de care a dat dovadă faţă de bisericile şi enoriaşii din comună. „Eu prefer să merg la biserică, nu să-mi petrec prin birturi dimineţile de duminică sau sărbătorile”, a mai subliniat primul om al comunităţii dobrene.

Comentarii (27)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. geo spune:

  doar la popi le_a dat suiaga bani, sa faca capele dar nu a fost in stare sa ne faca ceva pentru noi tinerii. afara cu el ca sa pensionat si cu popii pdl-isti dobra lapusnic si roscani care fac campanie pt un hot
  ai furat banii de canalizare impreuna cu neamurile si canalizarea nu functioneaza.sa ti fie rusine domnule primar ca de 12 ani pt, dobra nu ai facut nimic.vrei sa continui?CE SA CONTINUI? SA FURI CA LA ASTA TE PRICEPI CEL MAI BINE.lasa pei cei tinerii sa conduca si dute la manastire cu popa tau de la lapusnic,pacat ca nu stie episcopul gurie ce porc de popa are la lapusnic.sa ti fie rusine….pleaca ca nu te mai vrem.ti ai pus cumnatii sa sparga geamurile celor ce nu te voteaza. rusine sa ti fie

 2. paul spune:

  ce-i trebuie la idiotul ala………..birturi si “seri banatene” pentru ca toata ziua sunt rupti de beti. Asta le trebuie de la primar? sa-ti fie rusine PORCULE….Noi vrem o cumuna de oameni respectati,nu o comuna de betivani ca tine……………….Cred ca voi vreti ca la canalizarea facuta de domnul primar sa va racordati la fabrica de bere Hategana sau mai bine faceti un contract u lapugenii sa va distribuie borhot,ca la ce alcolici sunteti,asta va lipseste

 3. greta spune:

  Ce să facem cu un expirat ca Șuiaga, un gunoi ca și cumnații lui care fac ravagii prin roșcani, un poponar ca emil oprean care după ce a vandalizat luni seară prin roșcani s-a oprit la d-na NADIA învățătoare, sugă……., ea știe mai bine ce face și cum îl fraierește pe soțul ei și cum calcă cămșa d-lui director ȘORTAN MARIUS de la școala din Dobra.Așa ceva nu vrem, de ce le este frică, cu scandal nu va câștiga Șuiaga voturi.RUȘINEeeeeeee la toți.

 4. Dana spune:

  Cum puteti sa vorbiti asa de preotii si primarul com. Dobra.Sunteti oameni fara frica de Dumnezeu.
  NENOROCITILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Asa sa va ajute Dumnezeu voua si celor apropiati voua.

 5. Doru spune:

  Ce se va intampla cu comuna Dobra daca va ajunge tehnicianul veterinar primar?
  Va spun eu.NIMIC ! A conduce o primarie la scoala si inteligenta lui ,nu este tot una cu umblatul la o capra .

 6. maia spune:

  Tapul Geo si capra Greta puteti merge sa va verifice veterinarul.Felicitari pt. Doru si Dana .Sunteti oameni cu coloana vertebrala.

 7. greta spune:

  Dragi susținători a lui Șuiaga, puteți sta zi și noapte să dati replici la comentarii, asta nu rezolvă situația. Se vede că nu suportați adevărul, lumea s-a săturat de Șuiaga și de șleta lui de popi farisei.Păcat că credința a ajuns pe mâna ăstora care te vind și te cumpără pentru bani.
  ȘI…..dragă Dana nu băgați pe Dumnezeu în această mizerie, că …… el judecă drept nu după voia oamenilor.Pur și simplu oamenii s-au săturat să stea la rând să treacă de gratiile puse la primărie ca să ajungă la primar.Asta nu e democratie. Nenorocitul și umflatul de Simoc vizionează filme porno la sevici.Ce părere aveți dragilor??????

 8. paul spune:

  ar trebuii sa studiezi stimabila Greta , ca sa inveti ce inseamna fariseu. Se pare ca habar n-ai. Nici un primar n-a facut si nu va putea face niciodata atatea lucruri bune cate a facut pentru comuna domnul primar Suiaga. Iar referitor la acuzele aduse preotilor pot sa iti spun ca doar curvele si betivanii evita biserica si se pare ca te-ai introdus singura intr-una din aceste categorii. Respect maxim pentru parintele SILVIU

 9. geo spune:

  parintele silviu un porc de talie mondiala care il linge in *** pe suiaga sa l trimita in grecia,nu vede ca lo batut dumnezeu cu sotia acum urmeaza el? sa i fie rusine ca in loc sa faca slujbe pt dumnezeu a ajuns sluga lui suiaga

 10. geo spune:

  draga dana esti o mare dobitoaca deschide ochiiiiii vaco

 11. paul spune:

  se pare ca nu ma cunosti,dar iti promit ca ne vom cunoaste…. Esti un NIMENI ,daca ai ajuns sa o bagi in disputa electorala si pe D-na preoteasa si sa te bucuri de raul altcuiva. Ea n-are nici o vina ca tie iti lipsesc cei 7 ani de acasa

 12. luci spune:

  doamne

 13. luci spune:

  Lasa-i in pace Paul si nu te pune cu prostu ca el are mintea odihnita. Te felicit pentru ca iei apararea primarului si a preotilor , dar lasa-l pe handicapatul de geo in pace . Stii cum e……CEL MAI DESTEPT CEDEAZA……….O sa le-o tragem la bot duminica seara cand castiga Suiaga

 14. emil spune:

  Pt Paul, Luci si Dana
  Imi pare sa va spun dar, Suiaga nu mai are nic o sansa, astfel, aveti mult de pierdut. Se vede ca lucrarti la Primarie si aveti foarete mult timp la dispozitie, fiind tot timpul pe internet, si inteleg de ce va pare aru de Suiaga. La inteligenta voastra, toti tinerii ar trebui sa mearga numai la biserica si manastire. Atunci ar trebui sa va puneti o simpla intrebare, si anume: Cand ne mai putem distra, daca nu acum cand suntem tineri. In caz contrar ar trebui sa ne calugarim cu totii. Cu asemenea animale din Primarie, sunt ferm convins ca” doctorul veterinar(= 5 ani de studii la zi, nu prin corespondenta!!)” le va putea conduce fara probleme, nu tehnician. Dar, avand in vedere inteligenta voastra, nu pot sa va cer sa faceti diferenta intre un tehnician si doctor veterinar. Iar cu privire la profesia lui Suiaga, de inginer constructor, este clar cum conduce primaria, avand in vedere trotuarul dezastruos pe care l-a facut in centrul Dobrei si alte cuvinte cu privire la profesia lui nu-si mai au rostul, a zis totul prin constructia avestui trotuar.

 15. nic spune:

  pentru cei care nu stiu cine este acest GEO ….. numele lui este BABA MIRCEA si este din Dobra

 16. kolea spune:

  vai,vai

 17. emil spune:

  Cand si noi vom depasi varsta de 60 de ani si vom fi pensionari, vom merge la biserica sa ni se ierte pacatele care cred ca vor fi mai putine decat ale dvs.Inteleg de ce preferati sa mergeti mai mult la biserica avand in vedere faptul ca timp de 12 ani, in fiecare dimineata va beti cafeau impreuna cu parintele din Dobra, acesta fiind cel care va conduce din umbra primaria, deoarece nu sunteti capabil sa luati decizi singur si sa va conduceti primaria.

 18. pascut spune:

  bai boule de nic nu vorbi daca nu sti…esti omul lui suiaga …nu mai stiti ce sa inventati despre mircea baba un om de apreciat pt ca a facut si sa ridiact singur pe picioarele lui. nu va mai luati de el nemernicilor….

 19. pascut spune:

  iar tu greta nu vorbi fara sa sti … nu baga intrigi intre prieteni ….te rog sa ti retragi cuvintele pa care le ai spus intr un comentariu

 20. Osama spune:

  Pascut se vede că ai făcut şcoala cu femeia de serviciu :)))) (un om de apreciat pt ca a facut si sa ridiact singur) mai invaţă sa scrii după care poţi să laşi comentarii.

 21. Osama spune:

  Iar Mircea Baba este un mare “PUPINCURIST” :))))) a lui Ovidiu :>

 22. RODICA spune:

  EIIIII, EIIIII…..
  AU TRECUT SI VREMURILE LUI SUIAGA….. CAM GREU DAR GATA!!!! E DEJA ISTORIE, AR TREBUI SA CADA SI CEILALTI IMBOGATITI DE PE SPATELE NOASTRE…. PRECUM SI IMPAUNATA DE LUCA.. MAREA SFATUITOARE SI STIE TOT… CA LINGE BLIDE SUNT DESTUI SI FARA EA… ACU DE… DACA ESTI AMANTA DE SUIAGA!!!! POTI SA ITI PERMITI ORICE…. SA LE FIE DE BINE…..
  NOROC PRIETENI SI NUMAI BINE!!!!

 23. tender spune:

  osama vezi sa nu patesti ce o patit adevaratul osama bin landen …se pupi in *** pe toti sustinatorii lui ovidiu….la revedere cu voi pdl –isti si lingaii lui suiaga

 24. tender spune:

  pt luci sa ci sa tio tragem in bot noi idioata ….pa pa

 25. maia spune:

  Totul este ok

 26. Osama spune:

  Valabil si pentru tine tender, invata prima data sa te exprimi corect, apoi poti sa vorbesti :)) Chiar ma bucur ca o iesit Ovidiu primar pentru ca vreau sa vad de ce este in stare in acesti 4 ani. Sa vedem ce o sa faca pentru tineret (poate mai deschide un birt) :)))))

 27. safari spune:

  o sa demonstreze domnul primar ovidiu la toti ca face ce nu a facut suiaga 12 ani…iar pt voi sustinatorii lui suiaga {dana paul osama si nic) la curatat de wc-uri cu voi magarilor ca stiti numai sa jigniti nesimtitilor si lingaii lui suiaga ce suntetiii….daca ovidiu face un birt pt noi tinerii voi sa mergeti la casele mortuare….ha ha ha

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alin Popa, patronul Edy Spedition, comemorat de PP-DD

Trecerea în eternitate a domnului Alin Popa lasă un gol enorm în comunitatea hunedoreană. Prin personalitatea şi activitatea lui, domnul...

Ultima oră de dirigenţie

Moment special în rândul liceenilor din clasa a XII-a D, de la Colegiul Naţional „Decebal“, din Deva, ajunşi în prag...

NICOLAE SCHIAU – „REVIN LA PRIMĂRIE!“ (III)

Stimaţi hunedoreni, După cum ştiţi, la alegerile locale din 2008, balanţa a fost înclinată de „o masă de manevră“, formată...

Închide