Editorial

Bilanţul cincinalului Băsescu

Ieri, preşedintele Traian Băsescu s-a adresat Parlamentului. Credem că foarte puţini dintre cetăţenii României ştiu acest lucru. Mai credem că şi mai puţini dintre conaţionalii noştri au fost interesaţi de acest lucru. De asemenea, credem că foarte, foarte puţini dintre români au avut răbdare să urmărească la televizoare discursul preşedintelui din faţa Parlamentului.
Acestea fiind zise, credem că discursul de ieri al preşedintelui Băsescu nu şi-a atins scopul. Fiindcă este clar că hotărârea preşedintelui de a se adresa înaltului for legislativ al ţării a avut un scop precis. Şi nu trebuie să fii mare analist politic, pentru a-ţi da seama despre ce este vorba. De fapt, ceea ce a prezentat şeful statului, ieri, în faţa Parlamentului, a fost un raport al importantelor realizări din cincinalul Băsescu. Un bilanţ triumfalist, în care Traian Băsescu a ţinut să arate, cu o lună şi jumătate înainte de alegerile prezidenţiale, punct cu punct, măreţele realizări înfăptuite de România în cei cinci ani de când el se află la Cotroceni. Adevărul este că Traian Băsescu nu s-a adresat, prin acest mesaj-bilanţ, doar Parlamentului. El s-a adresat, de fapt, întregii naţiuni, poporului căruia a vrut să-i aducă aminte, dacă a uitat, sau să-i bage în cap, dacă nu ştie, câte s-au realizat în această ţară, sub înţeleapta şi energica sa conducere.
Nu vom da acum exemple din lungul discurs de aseară al preşedintelui Băsescu, care, când era vorba de realizări, trăgea spuza pe turta lui, iar când vorbea de nerealizări, arunca pisica în curtea altora. Cei care l-au urmărit ştiu deja despre ce este vorba, iar cei care nu l-au urmărit nu au pierdut nimic.
Vom reafirma doar ceea ce am scris mai la începutul acestor rânduri, că discursul de ieri al preşedintelui Băsescu nu şi-a atins scopul. Asta, pentru că prea puţini dintre români au fost interesaţi de bilanţul său, şi  foarte puţini au fost cei care l-au urmărit.

One thought on “Bilanţul cincinalului Băsescu

  • Domnu’ Lepadatu,

    Si noi credem ca daca domnu’ primar Muntean si domnu’ presedinte Molot trec la PD-L va veti schimba si dumneavoastra parerea. Pe invers…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura