Bilanţ pozitiv la spitalul din Orăştie

Magdalena Şerban

Anul 2011 a însemnat pentru Spitalul Municipal Orăştie atât veşti proaste – reduceri de personal şi de paturi, cât şi lucruri bune – concretizarea unor proiecte de investiţii ce au ca scop reducerea costurilor la utilităţi şi îmbunătăţirea actului medical.

Căldură „verde” cu bani puţini
La capitolul aşa DA, unitatea sanitară din oraşul Paliei, alături de primărie, a obţinut finanţare prin Programul Grupului Rompetrol „Împreună pentru fiecare” (44.361 lei), putând în acest fel, să implementeze proiectul „Energie verde pentru apă caldă la Spitalul Municipal Orăştie”, ce a fost finalizat de curând. „Am modernizat sistemul de producere a apei calde, prin montarea de panouri solare, în scopul reducerii cheltuielilor, astfel încât să se permită realocarea banilor economisiţi, pentru medicamente şi obiecte sanitare, destinate celor aproximativ 6.000 de pacienţi internaţi anual la noi, respectiv 11.000 de cazuri venite prin Compartimentul de Primire Urgenţe. Totodată, s-au redus considerabil şi noxele degajate în atmosferă”, a declarat medicul chirurg Dan Mihail Sechi (foto), managerul Spitalului Municipal Orăştie.

Ambulatoriu modern, după 25 de ani
„Ceea ce ne mai bucură este finanţarea proiectului de recondiţionare a ambulatoriului, lucrare cuprinsă într-un program pe fonduri externe. Urmează să o demarăm, acum, aflându-se în stadiul de licitaţie pentru achiziţii. Va fi reabilitată vechea clădire, se va mansarda (acolo urmează să fie mutată şi partea administrativă) şi bineînţeles, vom beneficia de aparatură nouă, performantă. După două decenii şi jumătate, ambulatoriul nu mai era ce a fost odată. Este un proiect în care primăria ne-a fost şi ne este aproape, ca de fiecare dată, lucru pentru care doresc să le mulţumesc edililor noştri”, a mai spus doctorul Sechi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.