ActualitateFlash

Bilanţ pozitiv la Poliţia Rutieră

Andreea Lazăr

Mai puţine persoane decedate în urma accidentelor rutiere, diminuări semnificative ale celor rănite grav şi locul V pe ţară în ceea ce priveşte reducerea accidentelor grave de circulaţie. Cu asta se poate lăuda Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Hunedoara, la ora bilanţului.

Doar 11 au fost din judeţ

Potrivit reprezentanţilor SPR, comparativ cu anul 2009, în 2010, prezenţa în teren a poliţiştilor, dar şi monitorizarea traficului cu aparate radar a dus la o scădere semnificativă a deceselor pe şoselele hunedorene. În anul care tocmai s-a încheiat, 65 de persoane şi-au pierdut viaţa în evenimente rutiere, cu două mai puţine decât în 2009. Şi numărul total al accidentelor petrecute în judeţ a scăzut considerabil în 2010 faţă de anul precedent. „La fel ca în 2009, şi în anul care s-a încheiat, principalele cauze ale producerii accidentelor grave au fost viteza excesivă, neadaptarea acesteia la condiţiile de drum, dar şi pietonii care au traversat strada prin locuri interzise. Trebuie precizat faptul că din cele 65 de persoane decedate în accidente rutiere pe raza judeţului nostru, 54 sunt din alte zone ale ţării”, a declarat comisarul şef Dan Micu (medalion), şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Mai puţini răniţi grav

Dacă la sfârşitul anului 2009, judeţul Hunedoara se situa pe locul 38 la creşterea numărului de accidente grave, anul 2010 a fost încheiat pe locul 5, ca urmare a reducerii acestora. În 2010, s-au înregistrat 207 de evenimente rutiere, cu 64 mai puţine decât anul precedent. În ceea ce priveşte numărul persoanelor rănite grav, acesta a scăzut cu 90 în ultimul an, faţă de 2009, când s-au înregistrat 340 de victime. Întrebat ce recomandă celor aflaţi la volan pentru a evita un eventual accident rutier, comisarul şef Dan Micu a declarat: le recomandăm conducătorilor auto să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum, să îi determine pe toţi ocupanţii autovehiculului să-şi cupleze centura de siguranţă, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, dar şi să mărească distanţa de siguranţă în mers. De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura