Comunitate

Bilanţ pozitiv la Colegiul Tehnic Agricol din Geoagiu

4 teodora cismas director lic colegiu tehnic geoagiu (3)Magdalena Şerban

Cei 1.192 elevi ai Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu, majoritatea proveniţi din mediul urban, pleacă de pe băncile şcolii nu doar cu teoria învăţată, ci şi cu experienţă dobândită prin practică. Ba mai mult de atât, colegiul se află pe lista instituţiilor de învăţământ care nu realizează doar cheltuieli, ci înregistrează şi venituri.

Şcoală formatoare
„Veniturile realizate din închirieri, internat, cantină, vânzări chioşc incintă, valorificări produse, în anul 2011, au fost de 731.803 lei, iar cele din 2012, însumează 549.596. Contribuie la aceste venituri, închirierile de maşini agricole, lucrările  efectuate în agricultură, producerea şi valorificarea de răsaduri, pomi fructiferi, precum şi animalele provenite din ferma didactică. La prima vedere, se observă o diferenţă dintre veniturile comparative, ele datorându-se faptului că în 2011, am fost şcoala organizatoare de cursuri pentru micii fermieri, plătite din fonduri europene, cursuri care ne-au adus sume importante. Pentru anul 2013, sperăm să fim din nou selectaţi ca şcoală formatoare, în cadrul aceluiaşi proiect”, a spus prof. Teodora Cismaşiu (foto), directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu.

BIO, cuvântul de ordine
Cât priveşte comercializarea produselor, directorul a mai precizat că acest lucru se realizează direct de la sera şcolii, animalele sunt valorificate prin vânzare directă sau târguri, iar legumele se vând fie direct de la şcoală, fie în stand la Geoagiu Băi, precum şi la unităţile de alimentaţie publică din Geoagiu Băi. Preţurile sunt stabilite de către consiliul de administraţie. Pe lângă facilităţile practice, cei care studiază la Geoagiu au la dispoziţie atât un internat, cât şi o cantină. „Internatul poate găzdui 160 de elevi, iar cantina are 140 de locuri. Trebuie precizat că ambele au fost reabilitate în 2008-2009. Costul cazării pe lună este de 50 lei de elev, iar masa (mic dejun, prânz, cină) are o cotă de 10,5 lei pe zi. Este foarte important faptul că ceea ce avem aici se încadrează în sfera BIO, meniurile bazându-se pe produse sănătoase”, a mai arătat directoarea Colegiului Tehnic Agricol din Geoagiu.

3 comentarii la „Bilanţ pozitiv la Colegiul Tehnic Agricol din Geoagiu

  • Cum de va laudati? Sunteti printre liceele din tara cu promovabilitate 00000000 la Bacalaureat 2012. Nu va este rusine, va mai numiti profesori.

  • Tipic pentru Romania, noi suntem o nulitate, nu promovom bacalaureatul, dar ne facem reclama sa mai prostim cativa elevi de clasa a VIII-a sa se inscrie la noi

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.