FlashPolitica si administratie

Big Brother pe DN7

05 Trafic Orastie  4083

Nicolle Ebner 

Administraţia locală din Deva a pus gând rău conducătorilor auto, care dau dovadă de indisciplină în traficul de pe DN7, punând astfel în pericol viaţa cetăţenilor şi a altor participanţi la trafic.

Camere de supraveghere…
În zona celor două intersecţii semaforizate de pe DN7 – tronsonul ce străbate oraşul Deva –, respectiv intersecţia de la gară şi cea de la Sala Sporturilor, vor fi amplasate camere de supraveghere a traficului. Proiectul este realizat, de către administraţia locală, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, sursele de finanţare pentru achiziţionarea şi montarea aparaturii video urmând a fi asigurate din mediul privat – respectiv sponsorizări. Conducerea Primăriei Deva a fost bombardată, în ultima perioadă, cu reclamaţii privind nerespectarea de către şoferii de TIR-uri a culorii semafoarelor amplasate în cele două intersecţii, tocmai pentru a disciplina traficul rutier. Prima măsură propusă de executivul primăriei pentru fluidizarea şi securizarea traficului a fost realizarea în cele două intersecţii a unor sensuri giratorii, însă criza financiară a blocat, deocamdată, aplicarea proiectului, edilul şef al reşedinţei de judeţ optând pentru o măsură mai puţin costisitoare, cea a amplasării camerelor de supraveghere.

…probe împotriva infractorilor
Încă un set de astfel de camere va fi amplasat şi înspre Gara Deva, cu scopul ţinerii sub control a infracţionalităţii şi din această zonă, în care boschetarii, câinii vagabonzi, hoţii şi taximetriştii „pirat“ au devenit stăpâni. Plafonul maxim al amenzilor ce pot fi date de către poliţişti, pe baza probelor obţinute în urma înregistrărilor video, şoferilor care încalcă legislaţia rutieră, este de 25.000 de lei, valoare menită să-i descurajeze pe şoferii de TIR-uri, dar şi pe „piraţii” şoselelor, care operează în văzul lumii, marjând pe lipsa probelor. Lucrările de amplasare a sistemului de supraveghere a traficului, pe DN 7, vor începe săptămâna viitoare.

One thought on “Big Brother pe DN7

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura