Bibliotecã virtualã la Haţeg

05 timpau_Timis

Nicolle Ebner

Locuitorii din Ţara Haţegului au la dispoziţie o bibliotecă virtuală, care funcţionează în oraşul Haţeg, în fostul sediu al Asociaţiei Intercomunitare „Ţara Haţegului”.
Proiectul, finanţat, deocamdată, de la bugetul local, are ca obiectiv constituirea unei biblioteci accesibile prin intermediul Internetului. Biblioteca virtuală oferă facilităţi de căutare a cărţilor în funcţie de titlu, autor, subiect, editură; posibilitatea de a consulta textul integral al lucrărilor disponibile pe web şi de a exploata informaţiile asociate acestora; introducerea de adnotări asupra conţinutului; construirea propriului „raft virtual” prin selectarea mai multor opere literare şi plasarea acestora într-o zonă care poate fi consultată ulterior. Numai că, pentru reuşita proiectului, este nevoie de construirea unui fond de carte virtuală suficient de bogat şi valoros, încât această aplicaţie să-şi atingă scopul pentru care a fost creată.
„Iniţial, acest proiect cu finanţare externă trebuia realizat în colaborare cu Biblioteca Judeţeană. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar finanţarea a fost blocată, pentru o perioadă nedeterminată, aşa că am decis să suportăm noi, de la bugetul local, finanţarea implementării lui, chiar şi parţiale. În primă fază, am achiziţionat trei calculatoare pe care le-am legat la Internet. Anul viitor, în funcţie de buget, vom cumpăra şi restul de şapte
calculatoare, conform proiectului”, declară Nicolae Timiş (foto), primarul oraşului Haţeg.
Reprezentanţii Bibliotecii judeţene susţin că, după data de 25 noiembrie, oraşul Haţeg va primi toate cele 10 calculatoare, adică biblioteca accesibilă prin intermediul Internetului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.