Politica si administratie

Biblioteca judeţeană se va muta într-un spaţiu de trei ori mai mare decât cel actual

Noul sediu al Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va fi gata anul viitor, instituţia de cultură urmând să se mute într-un imobil de patru nivele cu o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, de trei ori mai mult decât cea ocupată în sediul de acum.

În casă nouă
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, care asigură finanţarea activităţii bibliotecii, a decis să continue lucrările de amenajare a noului sediu, o decizie privind elaborarea temei de proiectare pentru realizarea obiectivului de investiţii fiind luată miercuri de către administratorul public al judeţului, Costel Avram.
„Judeţul nostru se mândreşte cu o bibliotecă judeţeană care desfăşoară o activitate intensă extrem de apreciată la nivel naţional. Rezultatele foarte bune, in­teresul crescut al publicului, mai ales în rândul tinerilor, pentru evenimentele organizate de biblioteca judeţeană l-au de­terminat pe preşedintele CJ, Laurenţiu Nistor, să facă toate demersurile pentru ca, din 2023, această instituţie să se mute în casă nouă”, a menţionat ad­ministratorul public.
Noul sediu al bibliotecii judeţene va fi în corpul B al Palatului Administrativ al judeţului Hunedoara, imobil aflat în atenţia autorităţilor pentru desfă­şu­rarea unor activităţi culturale. Noul spa­ţiu este modern şi răspunde exigenţelor activităţii desfăşurate de o bibliotecă publică.
„Mă bucură şi salut decizia conducerii CJ Hunedoara de a finaliza lucrările la acest spaţiu. Actualul sediu al bibliotecii judeţene măsoară 972 mp, iar spaţiul nou are o suprafaţă de peste 3.000 de mp, într-o clădire cu patru nivele. Vom avea şi un spaţiu propriu dedicat acti­vităţilor culturale”, a declarat managerul bibliotecii judeţene, Sebastian Bara.
Biblioteca judeţeană Hunedoara-Deva numără un fond de 340.000 de cărţi, ziare, reviste sau materiale audio-video stocate pe diverse suporturi electronice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.