Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este China în zece cuvinte, de Yu Hua, apărută la Editura Humanitas, București, 2018.

 

Volumul oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piața Tian’anmen și boomul economic din zilele noastre. Yu Hua s-a născut în 1960 în orașul Hangzhou din provincia Zhejiang, într-o familie de medici. Vreme de cinci ani a fost dentist, profesie pe care a abandonat-o în favoarea scrisului fiindcă „nu-i plăcea să se uite în gura oamenilor toată ziua“. A debutat în 1984 cu o povestire și s-a impus rapid printre cei mai apreciați autori de proză scurtă ai generației sale. Cărțile sale au fost traduse în peste treizeci de limbi. Actualmente, Yu Hua trăiește la Beijing, iar articole semnate de el apar în The New York Times.

 

China în zece cuvinte este o colecție de zece eseuri, fiecare eseu are drept titlu un cuvânt considerat reprezentativ de autor pentru cultura, istoria și politica Chinei moderne (Popor, Conducător, Citit, Scris, Revoluție etc.). Yu Hua este autor al bestsellerurilor În viaţă şi Cronica unui negustor de sânge, cărți pe care le puteți găsi la Biblioteca Județeană Ovid Densusianu Hunedoara – Deva ” susține bibliotecara Diana Trif.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.