Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

29 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

   Destin deturnat. O istorie a lumii prin ochii islamului, de Tamim Ansary, apărută la Editura Corint, București – 2018 este propunerea pe care reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva v-o indică pentru această săptămână.

O lectură obligatorie pentru cine dorește să afle mai mult despre istoria lumii islamice. Dar cartea nu este doar o simplă înșiruire a evenimentelor trecute. Este și un ghid indispensabil pentru înțelegerea dezbaterilor și conflictelor politice de astăzi, de la 11 septembrie până la războaiele din Irak și Afghanistan, de la pirații somalezi la conflictul palestiniano-israelian. Așa cum arată Ansary în Concluziile sale, «conflictul care distruge lumea modernă nu poate fi înțeles ca o ciocnire a civilizațiilor… Este înțeles mai bine dacă este văzut ca o divergență generală la intersecția a doua istorii mondiale discordante».” San Francisco Chronicle

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 30.09.2019

În timp ce unii se zbat pentru a aduce cât mai mulţi vizitatori într-o zonă montană din judeţ, alţii fac...

Comunicat de presă – DEMARARE PROIECT „MODERNIZAREA TRANSPORTULUI ÎN MUNICIPIUL HUNEDOARA, PRIN INVESTIȚII ÎN TRANSPORTUL PUBLIC ECOLOGIC – CORIDORUL DE VEST”

Comunicat de presă – DEMARARE PROIECT „MODERNIZAREA TRANSPORTULUI ÎN MUNICIPIUL HUNEDOARA, PRIN INVESTIȚII ÎN TRANSPORTUL PUBLIC ECOLOGIC – CORIDORUL CENTRAL”

Închide