Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Înțelepciunea inimii. Principiile universale ale psihologiei budiste, de Jack Kornfield, apărută la Editura Polirom, Iași, 2022.

 

Mindfulness

Avem în noi capacităţi nelimitate de iubire profundă, de bucurie, de comuniune cu viaţa şi de libertate, afirmă Jack Kornfield, oferindu-ne cel mai accesibil, mai cuprinzător şi mai edificator ghid de psihologie budistă publicat vreodată în Occident. Autorul, ale cărui volume s-au vândut în peste un milion de exemplare în întreaga lume, face o prezentare detaliată a conceptului budist de „mindfulness” şi a modului în care poate fi folosit acesta în procesul transformării personale, incluzând exerciţii specifice, precum şi poveştile impresionante ale oamenilor pe care i-a întâlnit în calitatea sa de instructor şi de psihoterapeut. O carte despre puterea transformatoare a psihologiei budiste, utilă atât celor care practică meditaţia, cât şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii mintale. Pornind de la conceptele de „nobleţe” şi „compasiune”, în partea I se explică viziunea budistă asupra sănătăţii mintale şi a conştiinţei. În partea a II-a descriu în amănunt vindecarea şi trezirea spirituală prin intermediul practicii mindfulness. Partea a III-a este dedicată transformării sentimentelor dăunătoare. În partea a IV-a se prezintă o gamă largă de instrumente psihologice budiste, de la puterea concentrării şi a vizualizării la metode cognitive sofisticate şi practici sociale transformatoare. În partea a V-a sunt analizate mijloacele care permit atingerea celor mai înalte niveluri de dezvoltare personală, sănătate mintală şi eliberare.

 

„Jack Kornfield dă viaţă unui mod original de a înţelege şi de a cultiva atenţia, compasiunea, bunătatea şi adevărata înţelepciune.” (Jon Kabat-Zinn)

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/https://www.facebook.com/bibliotecadeva/