Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Pasărea cu piept roșu, de Jo Nesbø, apărută la Editura Trei, București, 2021.

 

Un detectiv cu fler

Scrierea este o adevărată mostră de măiestrie literară întinsă pe multe pagini, cu nenumărate fire narative excelent strunite și un excelent reper pentru ce poate face un autor dintr-o poveste bazată pe întâmplări reale peste care a țesut o poveste modernă și în care a implicat și personajul cu care a făcut istorie.Volumul își îndreaptă atenția spre Norvegia, Oslo, unde soldații norvegieni care au supraviețuit celui de-al doilea Război Mondial, pe frontul rusesc, sunt uciși, unul câte unul. Cititorului i se prezintă în paralel povestea supraviețuitorilor de pe front și lupta detectivului Harry Hole cu superiorii care îl îndepărtează de pericolul real pe care el îl recunoaște instinctiv. După mai multe dezvăluiri uimitoare și răsturnări de situație neașteptate, acesta reușește încă odată să aducă la lumină un asasin care ar fi putut să schimbe cursul istoriei norvegiene.

 

Potrivit editurii…

este: „o poveste zguduitoare despre crimă și trădare, care pendulează între câmpurile de luptă din al Doilea Război Mondial și capitala Norvegiei din zilele noastre. Detectivul Harry Hole a făcut o eroare profesională și, drept pedeapsă, a fost însărcinat cu misiuni monotone de supraveghere. În timp ce monitorizează activitatea grupurilor neonaziste din Oslo, Hole este atras într-o poveste misterioasă, cu rădăcini adânci în trecutul întunecat al Norvegiei, când unii membri ai guvernului au colaborat voluntar cu Germania nazistă. Șaizeci de ani mai târziu, această pată neagră nu vrea să se șteargă – iar soldații bătrâni care au supraviețuit cândva unei crâncene ierni rusești încep să fi e omorâți unul câte unul. Ghidat de propria conștiință încărcată și de sentimentul de vină, celebrul detectiv furios, alcoolic și cu un trecut nu tocmai curat, descifrează plăsmuirile unei minți criminale perverse. În jurul lui Hole începe rapid să se țeasă o conspirație îngrozitoare… iar cea mai întunecată oră din istoria Norvegiei pare că abia urmează.”

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.