Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Hamnet, de Maggie O’Farrell, scriere apărută la Editura Trei, București, în anul 2020. Deşi este o carte despre pierdere şi doliu are în ea forţa de a limpezi şi a vindeca.

 

Shakespeare, într-o altă lumină

Pornind de la o supoziţie, autoarea construieşte un roman de o complexitate fantastică, alăturând unor personaje parcă desprinse din folclor, emoţii şi trăiri atât de profunde încât tabloul creat este amplu, vibrant, proaspăt şi mereu schimbător. Anglia, 1580: Ciuma Neagră cutreiera ținuturile, lovindu-i deopotrivă pe cei sănătoși și pe cei bolnavi, pe tineri și pe bătrâni. Sfârșitul lumii este aproape și, cu toate acestea, viața merge înainte. Un tânăr meditator de latină, sărac și chinuit de un tată violent, se îndrăgostește de o femeie extraordinară și excentrică. Agnes e o creatură sălbatică ce străbate pământurile familiei cu un șoim pe mână și e recunoscută pentru talentele ei de vindecatoare. Cunoaște plantele și poțiunile mai bine decât înțelege oamenii. Odată ce se stabilește împreună cu soțul ei la StratforduponAvon, se transformă intr-o mamă ultraprotectoare și în forța care ține împreună tânăra familie. Un portret plin de lumină al căsniciei și o portretizare de neuitat a unui băiat care a fost uitat de toată lumea, dar al cărui nume a dat titlul celei mai celebre piese de teatru din toate vremurile.

 

„După toate poveștile ce speculează pe seama vieții lui Shakespeare și despre paternitatea asupra pieselor lui, iată un roman ce­i așază alături o femeie copleșitoare și memorabilă.“ The Boston Globe

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.