Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea  Dior, de Bertrand Meyer-Stabley, apărută la Editura Baroqu Books and Arts, București, 2020.

 

Pentru a-și construi legenda, Napoleon a ordonat uciderea a mii de oameni. Pentru a-și impune legenda, Christian Dior s-a mulțumit să îmbrace câteva femei și să inventeze alfabetul grație căruia romanul seducției nu se va apropia niciodată de sfârșit. Divinitate și aur, într-un cuvânt: Dior, de la șarmul necunoscutului la strălucirea regelui.

 

„În fond, ar trebui să binecuvântez ruinarea părinților mei, pentru că m-a obligat să fac ceva în viață.“ CHRISTIAN DIOR

 

Jurnalist reputat al revistei Elle, Bertrand Meyer-Stabley e pasionat de celebrități și de modul lor de a se integra, memorabil și distinct, în cotidian. A lucrat pentru prințesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Coco Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean și mulți alții. Dincolo de pasiunea documentării minuțioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele dintre cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau. În prezent locuiește la Nisa și colaborează cu numeroase publicații franceze și străine.

 

Din aceeași colecție Savoire – Vivre, mai pot fi găsite Biblioteca Județeană: Parfumuri de legendă, Chanel, Balenciaga, Firul de aur sau istoria lumii văzută prin urechile acului, Geanta, un amor de-o viață, Guerlain, Psihologia culorilor, Istoria și arta ceaiului, Citește! te rog, citește! Culorile și viața lor secretă etc.

 

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.