Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Trei femei, de Lisa Taddeo, apărută la Editura Litera, București, 2020. Scrierea reprezintă o incitantă poveste adevărată despre viața sexuală a trei femei americane, având la bază aproape un deceniu de documentare jurnalistică.

 

Realitate cotidiană

În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de șase ori Statele Unite pentru a cunoaște femei obișnuite, din diverse regiuni și din diverse medii. Rezultatul, Trei femei, este cel mai detaliat portret al dorinței realizat vreodată de un scriitor de non – ficțiune.

 

Lina, casnică şi mamă, prizonieră într-o căsnicie care şi-a pierdut pasiunea; Maggie, o elevă de liceu de 17 ani care are o relaţie cu profesorul ei de engleză; Sloane – proprietara frumoasă, rafinată şi plină de succes a unui restaurant, căsătorită cu un bărbat căruia îi place să o urmărească făcând sex cu alţi bărbaţi şi cu femei, iată protagonistele poveştii adevărate a lui Taddeo. Trei femei, trei destine.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.