Beriu: se fac calcule legate de „Sărbătoarea afinelor”

15 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Cu hectare bune de teren acoperite cu plantaţii de afine, comuna Beriu nu avea cum să nu pună bazele unui eveniment anual dedicat acestei activităţi. Primarul de aici, Emil Bîc (foto), face calcule pentru a reuşi să continue şi în 2018 „Sărbătoarea afinelor”, care până acum a marcat patru ediţii.

„Ne definesc ca şi comunitate, fiind renumiţi pentru afinele care iau calea pieţelor interne şi externe. Nu doar că sunt sănătoase şi gustoase, ci în cazul nostru au generat locuri de muncă şi contribuţii la buget, prin investitorii care şi-au deschis câte o afacere de profil în zonă. Ne dorim ca şi în acest an să ducem mai departe tradiţia, aşa că am înaintat o adresă Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a ne cuprinde în calendarul de manifestări pe care îl practică. Anul trecut nu au făcut-o, dar acum să vedem dacă şi cum vom primi sprijin. Vrem să o organizăm în 15 iulie. Acum ceva timp, exista un parteneriat cu Consiliul Judeţean, fiindu-ne asigurat programul artistic. E o zi în care toată lumea se simte bine, socializează, iar producătorii de afine îşi prezintă marfa, vin inclusiv vânzătorii de plante sau sisteme de irigare, deci cam cei ce au legătură directă cu această ramură. Bineînţeles, nu e doar o simplă expoziţie, ci se pot şi achiziţiona cele expuse. Apoi, cei prezenţi se bucură de muzică şi voie bună”, a afirmat primarul Emil Bîc.
De amintit că ideea de a planta afini a apărut acum 10 ani la Beriu, când o firmă din Chile a cumpărat 30 de hectare de teren pentru a cultiva aceste fructe. Văzând că afacerea merge bine, mai mulţi săteni şi-au înfiinţat propriile plantaţii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oraşul Uricani are o capelă modernă

Capela ridicată de administraţia publică din Uricani a fost finalizată şi îşi aşteaptă unda verde pentru a fi pusă în...

La Răchitova se continuă lucrările de cadastrare gratuită

Conducerea comunei Răchitova merge mai departe cu lucrările de cadastrare gratuită demarate prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară...

Prefectul Kiszely şi pompierii deveni au donat sânge

Mai mult de o treime din necesarul de sânge al spitalelor nu poate fi asigurat de Centrul Judeţean de Transfuzii...

Închide