Berbeceanu câștigă în procesul intentat împotriva fostului șef al SRI Alba

12 mai 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

   Fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, îi va plăti daune morale lui Traian Berbeceanu pentru declarațiile pe care le-a făcut despre polițist la un post TV. Instanța a admis cererea intentată de fostul comisarul șef Traian Berbeceanu, acum pensionat, având ca obiect pretenții bănești.

”Admite în parte cererea formulată de reclamantul Berbeceanu Traian. Constată că pârâtul (n. r. Ioan Tarnu) a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin acordarea interviului difuzat la data de 05.09.2017, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, pe postul de televiziune Antena 3. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 3.220 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată”, se arată în hotărârea dată de Judecătoria Alba Iulia. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Reamintim cititorilor Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Albă Iulia, l-a acţionat în instanţă pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, solicitându-i daune morale şi materiale de 150.000 de lei. Procesul a plecat de la un interviu dat de Tarnu, în septembrie 2017, pentru un post TV central, în care a făcut anumite afirmaţii la adresa lui Berbeceanu, afirmaţii pe care acesta din urmă le-a catalogat ca fiind „mincinoase, calomnioase şi defăimătoare”. Mai mult de atât, comisarul şef i-a cerut fostului şef al SRI Alba să le dezmintă, lucru care nu s-a întâmplat. Traian Berbeceanu şi-a exprimat atunci nemulţumirea că respectivele afirmaţii au fost preluate de mai multe publicaţii centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îi solicite vreun punct de vedere.
„Îi solicit public să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi TV şi publicaţii, în termen de cinci zile, afirmaţiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acţionez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază. Banii astfel obţinuţi promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru trei studenţi la jurnalism (categoric vor ajunge), studenţi care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist“, scria, în 6 septembrie 2017, pe contul său de Facebook, Traian Berbeceanu. O săptămână mai târziu, acesta i-a trimis şi o notificare fostului şef al SRI Alba, în care îi transmitea acestuia că a lansat în spaţiul public „aspecte neadevărate“ cu privire la persoana sa şi „afirmaţii mincinoase“ de natură să îi afecteze „în mod grav reputaţia şi dreptul la imagine“. Tarnu nu a dezminţit cele afirmate în interviu, prin urmare Berbeceanu l-a dat în judecată.  (Natalia Bumbac)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Horia spune:

    Ba ce fata de infractor are tiganu asta. Huoooo

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A murit jurnalistul Ştefan Ciocan

    O veste tristă s-a răspândit rapid în această seară în rândul presei hunedorene şi prin intermedeiul ei în...

Anunţ finanţe 1, 11.05.2018

Anunţ Finanţe 2, 11.05.2018

Închide