Bazã de tratament pentru pensionarii hunedoreni

Nicoleta Popa

Pensionarii hunedoreni, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, vor beneficia de o bază de tratament şi relaxare ultramodernă.
Proiect realizat cu fonduri europene
CARP Deva a reuşit să atragă fonduri europene pentru demararea proiectului „Modernizarea şi Extinderea Centrului Social pentru Persoane Vârstnice”, în valoare totală de 3.460.000 de lei, din care doar un procent de doi la sută va fi suportat de Casă. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 -2013 Axa prioritară 3. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni. CARP Deva este printre puţinele organizaţii de profil din ţară, care au reuşit să acceseze fonduri europene.
„În luna martie 2009, colectivul CARP Deva a demarat un proiect, ca să acceseze fonduri europene. Am apelat şi la o firmă specializată pentru accesarea de bani europeni. Este adevărat că am şi riscat, dar în final am reuşit să obţinem o sumă importantă. Am colaborat foarte bine cu ADR Vest, iar în decembrie 2009 am semnat contractul”, a declarat preşedintele CARP Deva, Francisc Kovacs (foto).
6.000 de membri
La noua bază de tratament, care va fi construită pe strada Împăratul Traian din Deva, vârstnicii vor beneficia de fizioterapie şi kinetoterapie, dar şi alte tratamente specifice pentru persoanele în vârstă.
Aceasta pune la dispoziţia membrilor CARP şi asistenţă medicală şi socială. De asemenea, vor funcţiona mai multe cabinete, de psihiatrie, geriatrie sau de medicină de familie. Totodată, în cadrul bazei, va exista şi o Sală Polivalentă, cu 150 de locuri destinată activităţilor culturale şi sportive. Săptămânal, se va organiza o astfel de activitate. În plus, baza va fi dotată şi cu Internet. Vor fi construite şi câteva apartamente pentru membrii CARP, care vin de la sate pentru tratamente. Cazarea este gratuită, iar aceştia vor avea la dispoziţie şi o bucătărie, unde vor putea să gătească.
În prezent, CARP Deva are 6.000 de membri, fiind în plină dezvoltare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mâini şi picioare rupte, din cauza gheţii

Am trecut cu bine de zăpadă, însă încălzirea vremii a dat bătăi de cap hunedorenilor. Temperaturile ridicate din timpul zilei

Fiscul a cerut insolvenţa Apa Serv Valea Jiului

La cererea Administraţiei Finanţelor Publice a Contribuabililor Mici, şi cu aprobarea ANAF, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara a...

Canabis ascuns într-o cutie de cereale

În bagajele unuia dintre cei doi traficanţi de droguri prinşi la sfârşitul lunii trecute în Vama Nădlac a mai fost

Închide