Actualitate

Bătută fără milă în faţa propriilor copii

Un cuplu din Egipt, stabilit în municipiul Deva, a ajuns la divorţ din cauza ieşirilor violente alte bărbatului. Într-una din situaţii, individul şi-a bătut soţia chiar în faţa celor doi copii minori. Anchetatorii au aflat că nu este vorba de un singur episod violent la care au asistat copiii.
„Inculpatul şi persoana vătămată (având în pre­zent dublă cetăţenie – română şi egip­teană) s-au căsătorit în luna martie a anului 2000 la Cairo, ulterior stabilindu-şi domiciliul conjugal în România, respectiv în municipiul Deva, unde inculpatul deţinea un apar­ta­ment. Pe parcursul căsniciei, inculpatul a avut o ati­tudine oscilantă, cu manifestări exagerate atât prin prisma agresivităţii fizice, psihice, ver­bale, economice, ce au condus la ma­ni­pu­larea soţiei sale şi impunerea voinţei proprii în deciziile ma­riajului dar şi prin prisma gestu­rilor de afec­ţiu­ne. În perioada anterioară in­troducerii cererii de divorţ, mergând în urmă cu aproximativ 5 ani, actele de agresiune fi­zică şi verbală ale in­cul­patului, exercitate as­u­pra persoanei vă­tă­mate s-au intensificat”, se arată în anchetă.

Trimis în judecată
Bărbatul a fost trimis în judecată pentru vio­lenţă în familie, iar la audieri a relatat un alt episod decât cel pentru care victima sesizase autorităţile. Aşa au ajuns procurorii şi jude­cătorii să realizeze că femeia trăise au adevărat calvar. ”Pe fondul unui scandal iscat între cei doi soţi, în timp ce se aflau la locuinţa comună, inculpatul a lovit cu pumnii per­soana vătămată şi a împins-o iniţial înspre o piesă de mobilier amplasată în holul apar­ta­mentului, apoi înspre un cuier, de care sus­numita s-a izbit cu capul. Inculpatul a conti­nuat să lovească persoana vătămată în zona genunchiului, astfel încât s-a prăbuşit pe par­doseală, unde a fost din nou lovită cu piciorul şi unde a rămas o perioadă, neavând puterea de a se ridica.La domiciliul părţilor, în acel moment se aflau şi cei doi copii minori ai părţilor (…) acţiunile de agresiune fizică fiind exercitate de către inculpat în prezenţa acestora. De altfel, fiica soţilor a intervenit în apărarea mamei sale, însă a fost îndepărtată de către inculpat iar raportat la diferenţa de forţe, în mod evident copilul nu şi-ar fi putut înfrunta tatăl”, spun anchetatorii. Individul s-a dus în altă cameră a locuinţei, însă la in­tervale scurte de timp revenea în holul în care se afla soţia sa întinsă pe podea şi o lovea cu piciorul. ”Inculpatul localizează spaţial şi temporal, incidentul dintre el şi fosta sa soţie, care ar fi generat exercitarea unor acte de agresiune fizică, într-o altă perioadă şi la o altă adresă decât locul comiterii faptei re­cla­mate de persoana vătămată, context în care este posibil ca susnumiţii să relateze două episoade violente distincte”, a apreciat ju­de­că­torul. Magistraţii Judecătoriei Deva l-au con­damnat pe agresorul de 60 de ani la o pe­deapsă de 8 luni închisoare cu suspendare pen­tru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. A mai fost obligat să-i achite fostei soţii daune morale în valoare de 5.000 de lei, însă decizia instanţei nu este definitivă. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.