Bătut în propria casă de amicul său de pahar

Natalia Bumbac

Un petroşănean de 38 de ani riscă ani grei de puşcărie după ce prietenul său de pahar, pe care l-a snopit în bătaie la beţie, a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Dosarul în care Mircea Muntean este acuzat de tentativă de omor săvârşită asupra lui Gheorghe Gudi a fost trimis la Tribunalul Hunedoara, ieri având primul termen de judecată. Magistraţii au dispus amânarea judecării cauzei pentru 10 septembrie, din motive de procedură.
Din datele anchetatorilor, agresiunea s-a petrecut în data de 1 mai 2018. După ce s-a îmbătat, Mircea Muntean l-a snopit în bătaie în propria casă pe Gheorghe Gudi. Cei doi erau prieteni şi obişnuiau să consume băuturi alcoolice împreună. Tot din obişnuinţă, după ce se termina băutura, Muntean îl altoia pe amicul său, doar că ultima dată a exagerat cu loviturile.
„La data de 1 martie 2018, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, inculpatul a aplicat în mod repetat lovituri cu corpuri dure, respectiv cu un par, cu pumnii şi picioarele, persoanei vătămate, în cap, în zona toraco-abdominală şi a membrelor, cauzându-i persoanei vătămate un politraumatism cu hematom subdural acut, eden cerebral şi fracturi de oase, care au avut ca urmare punerea în primejdie a vieţii persoanei. Fapta a fost comisă în stare de recidivă. În data de 4 martie 2018, un martor a sesizat Poliţia municipiului Petroşani, prin 112, pentru faptul că unchiul său a fost agresat fizic în casa sa. Cei doi erau prieteni şi obişnuiau să consume alcool împreună. De regulă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul o agresa de mai multe ori pe persoana vătămată“, a informat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Mircea Muntean a fost reţinut în data de 30 mai, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura i-a fost menţinută până în prezent. Conform Codului penal, tentativa de omor se pedepseşte cu închisoare între cinci şi 10 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.