Bătrâni mulţi, bilete puţine

04 batrani

Nicoleta Popa

Biletele de tratament pentru pensionarii hunedoreni sunt insuficiente faţă de numărul mare de cereri. Astfel, anul acesta, aproape 9.000 de bătrâni au solicitat să meargă la tratament în una din staţiunile balneare ale ţării. Dintre aceştia, mai bine de jumătate nu au fost acceptaţi, din cauza numărului mic de locuri disponibile.
„Am depus cerere încă de la începutul anului. În fiecare lună vin la Casa de Pensii când se dau biletele, însă am fost refuzat mereu. Sufăr de reumatism şi trebuie să mă tratez, iar din pensie nu îmi permit să stau pe banii mei într-o staţiune pentru recuperare”, a spus Maria Ionescu, pensionară din Deva. Pentru o săptămână de tratament, un pensionar plăteşte jumătate din venitul pe o lună, iar cealaltă jumătate este suportată de către Casa de Pensii.
Probleme sunt şi în cazul biletelor gratuite pentru veterani, văduvele de război şi pentru deportaţi. La dispoziţia acestora au fost puse anul acesta 200 de bilete de tratament, însă numărul solicitărilor a fost de patru ori mai mare.

Primul venit, primul servit
Cele mai multe locuri oferite sunt în staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi. În alte destinaţii din ţară, precum Băile Herculane, Felix, Căciulata, Călimăneşti, Slănic Moldova, pensionarii hunedoreni au la dispoziţie câte 15-20 de locuri. Reprezentanţii Casei de Pensii Hunedoara spun că această problemă este de când lumea, iar biletele se dau pe principiul „primul venit, primul servit”. „Repartizăm biletele în ordinea cererilor. De anul viitor este posibil ca această distribuire să se facă pe baza unui punctaj obţinut de către fiecare pensionar de la medic, în funcţie de afecţiunile de care suferă”, a declarat directorul economic al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, Adriana Zaharie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.