Bătrână păgubită de patru rromi cu 17 mii de lei

Metoda prin care femeia de 79 de ani a fost jefuită este una clasică. Romii ocheau gospodăriile unde erau persoane vârstnice și căutau un pretext de a-și ține de vorbă victimele. Unul dintre ei răscolea toată casa în tot acest timp.
La fel au procedat cu o femeie din locali­tatea Oșcior, de unde hoții au plecat cu 17.000 de lei, adică toate economiile fa­miliei. ”La locuința părții civile a oprit un autoturism marca Audi, de culoare gri înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii, din care au coborât inculpații. O femeie i-a solicitat să-i dea o sticlă cu apă să pună în motorul mașinii. (…) Deși i-a oferit mai multe sticle, inculpata le-a refuzat spunând să mai caute fiindcă una era prea mică, una era prea mare, alta era murdară, cu scopul vădit de a o reține în garaj cât mai mult astfel încât celelalte două inculpate să poată sustrage bunuri din casă, astfel încât timpul petrecut în garaj a fost de circa 10 minute. Martora arată că din garaj nu avea câmp de vedere spre intrarea în casă. La ieșirea din garaj, fără a mai vedea pe celelalte două persoane, inculpata a fost de acord să cumpere 50 de ouă, martora, intrând în pivniță pentru a număra cele 50 de ouă”, se arată în dosar. Polițiștii din Brad au reușit să dea de urma celor patru hoți, dar doar trei dintre ei mai răspund penal.
Ilie Serdaru, Elena Iamandiţa, Craioveanca Curte și Domnița Miclescu au fost acuzați de furt și trimiși în judecată la Judecătoria Brad. Craioveanca Curte a fost iertată de victimă după ce a achitat suma de 7.500 de lei din prejudiciu. Ceilalți trei inculpați sunt în continuare judecați pentru infracțiunea de furt. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.