Actualitate

Bătrână din Simeria, lăsată fără economii de un escroc

Femeia a fost înșelată prin cunos­cuta metodă ”Accidentul” și a trimis în conturile escrocului toți banii pe care-i economisise, respectiv 4.000 de lei și 500 de euro. Anchetatorii au dat de urma individului și l-au pus sub acuzare pentru comiterea in­frac­țiunii de înșelăciune.

I-a spus că ginerele ei a făcut accident
Judecătorii din Deva n-au putut să-l con­damne pe individ pentru infrac­țiu­ne întrucât că n-au fost suficiente probe. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au arătat că individul a participat la comiterea infracțiunii. ”Persoana vătămată a fost sunată de către per­soana necunoscută și i-a spus că ginerele său a avut un accident de circulație, că a lovit un copil care este în stare gravă, motiv pentru care l-a trimis cu elicopterul la București. (…) Persoana necunoscută a întrebat-o câți bani are în casă, pentru că este nevoie de bani pentru operația copi­lu­lui. Persoana vătămată a luat suma de 4.000 lei și 500 euro din casă și a ple­cat la bancă pentru a depune banii în contul indicat de persoana necunos­cută”, se arată în dosar. La unitatea bancară din Simeria, angajata i-a spus bătrânei că nu poate depune o sumă așa de mare, așa că femeia și-a che­mat o fiică pentru a face două de­pu­neri în contul escrocului. O altă fiică a femeii și-a dat seama că este o în­șelăciune.

Fără multe dovezi
Escrocul a fost identificat și nu a re­cunoscut acuzațiile la audieri. Victima și fiica ei n-au putut da nici un fel de relații care să probeze că individul le-a escrocat, iar anchetatorii n-au reușit să obțină alte probe care să de­mons­treze că suspectul a comis fapta. „Ast­fel, singura probă ce ar incrimina in­cul­patul privind ridicarea sumelor de bani trimise este răspunsul Western Union în care se găsesc detaliile tranzacțiilor, unde la destinatar apare numele in­cul­patului cât și CNP-ul acestuia, însă nu există alte date pentru a stabili cu certitudine acest aspect, nefiind ad­ministrate alte probe în cauză din care să rezulte identitatea dintre persoana inculpatului și cea care a ridicat efectiv sumele de bani, precum imagini video din momentul ridicării, declarația per­soanei care a eliberat aceste sume de bani ori recunoașterea după un set de fotografii în care să se afle și cea a inculpatului”, se arată în dosar. Jude­că­toria Deva l-a achitat pe individ, iar pro­curorii au făcut apel. Curtea a reți­nut doar o participație a suspectului la comiterea presupusei infracțiunii de înșelăciune, prin prisma faptului că ar fi ridicat banii trimiși de persoana vă­tămată, dar nu în calitate de autor, ci de complice. Instanța a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva și l-a găsit vinovat pe individ pen­tru complicitate la înșelăciune, dar n-a putut dicta o condamnare întrucât a intervenit prescripția. (M.Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura